Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (5/9-7/9)

Bergen op Zoom, zondag 7 september 2003

Inbraak in autos

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is op een parkeerterrein van een flat aan de Kasterleestraat in een zevental autos ingebroken. Er worden diverse goederen vermist.

Twee aanhoudingen op Stationsplein

BREDA: Zaterdagmiddag is op het Stationsplein bij een controle door de politie een 43-jarige man uit Breda aangehouden, die nog een tweetal vonnissen open had staan. In totaal moest de man nog 748 euro betalen. Omdat betrokkene niet kon betalen, is hij ingesloten in het cellencomplex van de politie.
Korte tijd later werd een 45-jarige Roosendaler op het Stationsplein aangehouden terzake fietsendiefstal cq heling. De verdachte werd door een getuige aangewezen omdat hij haar een fiets voor 20 euro had willen verkopen. Na verhoor is de verdachte met een AU-dagvaarding heengezonden.

Gestolen motor aangetroffen

BREDA: Tijdens een surveillance op de Van Rijckevorselstraat attendeerde een buurtbewoner de politie op een Hondamotor, die daar sinds enkele dagen stond. Onderzoek wees uit dat de motor eerder deze week was ontvreemd vanaf de Leeuwerikstraat. De politie heeft de rechtmatige eigenaar van de vondst op de hoogte gesteld. Deze heeft de motor inmiddels weer in zijn bezit.

Inbraak in bergingen

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag is in een drietal bergingen, die zijn gelegen in een souterrain aan de Wensel Cobergherstraat ingebroken. Hierbij zijn o.a twee laptops en een zwarte scooter (Yamaha, Type Aerox) ontvreemd. De gedupeerden hebben hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Politie houdt twee fietsendieven aan

BREDA: Vrijdagmiddag 5 september zag een alerte burger omstreeks 16.00 uur hoe twee jongemannen in de Ginnekenstraat te Breda een fiets stalen. De beide daders gingen er direct na hun daad met de fiets vandoor, maar zagen niet dat ze vanuit een personenauto gevolgd werden door de getuige. Deze belde via zijn mobiele telefoon de meldkamer van de politie, die op haar beurt diverse politiemensen in stelling bracht.Ter hoogte van de Claudius Prinsenlaan kon een van de twee daders, overigens geen onbekende van de politie, door een in burger geklede politieman worden aangehouden. De tweede dader vluchtte op de fiets. Hierop ontstond een korte achtervolging, waarbij de tweede dader diverse malen slechts ternauwernood aan rijdende autos ontsnapte. Naast enkele politieautos zette ook een politieman in burger de achtervolging in, op een bromfiets die hij had gevorderd van een passant. Na een korte zoektocht kon de tweede dader door deze politieman in burger in de St. Ignatiusstraat worden aangehouden. Beide verdachten werden voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Uitgaansleven in centrum Breda

BREDA: Hoewel het aantal binnenstadbezoekers in de nacht van vrijdag op zaterdag niet bijzonder hoog was, moest de politie toch een aantal keer optreden. Omstreeks 1.00 uur werd een 38-jarige Bredanaar aangehouden, omdat hij zich op behoorlijk agressieve wijze bemoeide met het toelatingsbeleid van een portier. Ruim anderhalf uur later ontstond er elders ruzie in een eetgelegenheid, die zich korte tijd later op straat voortzette. Hiervoor werden drie mannelijke Bredanaars, in de leeftijd van 19 tot 22 jaar, aangehouden. Een 21-jarige vriend van de drie, die zich op luide toon en in minachtende bewoordingen met de aanhouding bemoeide, werd eveneens aangehouden. Omstreeks 4.30 uur mishandelde een 40-jarige Bredanaar in een andere horecagelegenheid, schijnbaar zonder aanleiding, een 20-jarige plaatsgenoot dusdanig, dat hij er vermoedelijk een gebroken neus aan overhield. De 40-jarige verdachte werd door de politie ingesloten. Verder kreeg een tweetal cafés vanwege overschrijding van de sluitingstijd een proces-verbaal aangezegd.

Afgelopen zaterdagavond en nacht was er behoorlijk wat uitgaanspubliek op de been in de binnenstad van Breda. Tot 2.00 uur was er een goede sfeer en hoefde de politie nergens op te treden. Tussen 2.00 en 4.00 uur werden bij enkele incidentjes toch nog vijf verdachten aangehouden. Het betrof vijf mannen in de leeftijd van 20 tot 27 jaar, afkomstig uit Breda, Etten-Leur, Papendrecht en Numansdorp. Vier van de vijf verdachten werden aangehouden, omdat zij zich ondanks enkele waarschuwingen bleven misdragen en politiemensen beledigden; de vijfde omdat hij weigerde zijn juiste naam op te geven, toen hij een bekeuring wegens wildplassen in ontvangst mocht nemen. Drie anderen werden eveneens bekeurd voor wildplassen en vijftien personen werden bekeurd voor het begaan van diverse verkeersovertredingen.

Autobus verliest twee wielen

ZEVENBERGEN: Zaterdagmorgen zijn kort voor 10.00 uur 59 kinderen die op weg waren naar de Efteling met de schrik vrijgekomen toen de autobus, waarin zij zich bevonden, op de rijksweg A16 ter hoogte van de uitvoegstrook bij de A59 plotseling twee wielen verloor. Van de wielen bleken diverse moeren te ontbreken. Gelukkig was het op dat moment heel rustig op de rijksweg, waardoor er geen gewonden vielen en het beperkt bleef tot materiële schade. De politie heeft vervangend vervoer voor de inzittenden geregeld.

Bron: Manon Ostendorf