Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van dinsdag 9 september

Op dinsdag 9 september 2003 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen.

Evaluatie Oud en Nieuw aanbevelingen
Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie van Oud en Nieuw 2002/2003. In afwijking van voorgaande jaren heeft het college besloten dit jaar de containers niet af te sluiten, maar alle containers op 31 december 2003 (extra) te laten legen. Capellenaren worden verzocht hun afval pas op 1 januari in de containers te deponeren. Tevens heeft het college besloten om de unit Handhaving & Vergunningen de opdracht te geven om zoveel mogelijk voertuigwrakken van de weg te verwijderen. Daarnaast heeft het college het besluit genomen om - op verzoek van de politie, brandweer en Handhaving & Vergunningen - in de middag, avond en nacht een vrachtauto in te zetten, zodat brandbare materialen direct verwijderd kunnen worden.

Afmeervoorzieningen binnenvaartschepen Vuykterrein Het college heeft geen principiële bezwaren tegen het realiseren van afmeervoorzieningen aan het nieuw in te richten Vuykterrein. Echter, gezien de geringe kans om ontheffing te krijgen van artikel 9.03 van het Binnenvaartpolitiereglement, de hoge kosten voor afmeervoorzieningen en voor het aanpassen van de damwand, heeft het college besloten geen ontheffing aan te vragen. Rijkswaterstaat, het Korps Landelijke Politiediensten en de Vereniging Schuttevaer worden op de hoogte gesteld van dit besluit. De Vereniging Schuttevaer wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Bezwaar Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma Het college heeft besloten bezwaar te maken bij Gedeputeerde Staten tegen het buiten behandeling laten van de aanvraag voor restauratie van Dorpsstraat 164. Eveneens heeft het college besloten om bezwaar te maken tegen de vaststelling van het Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma 2003-2008.

Breedtesportimpuls
In 2002 is in Capelle aan den IJssel begonnen met het implementeren van de breedtesportimpuls. De hieraan gekoppelde activiteiten worden gefinancierd met subsidie van het ministerie van VWS. Het college heeft kennisgenomen van de evaluatie van de inzet van deze middelen in 2002. Ook heeft het college kennisgenomen van de voortgangsrapportage over de eerste helft van 2003. Het college verzoekt de voorzitter van de commissie Dienstverlening de voortgangsrapportage 2003 en de evaluatie 2002 ter kennisname te agenderen voor de vergadering van de commissie.