FNV

Auteur Ron Peters
09-09-2003 13:04
FNV Bondgenoten: grote zorgen over harde ingreep

Supermarktconcern Laurus NV gaat grootsscheeps reorganiseren op de kantoren en in de logistiek. FNV Bondgenoten verwacht dat circa 400 mensen hun baan zullen verliezen.
Print

Laurus heeft deze aankondiging gedaan op dinsdag 9 september. De vakbonden zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de plannen.

FNV Bondgenoten bestuurder Ron Peters; "dit is een hele zware ingreep die we wel aan hebben zien komen, maar als je er dan mee geconfronteerd wordt dan schrik je toch van het grote aantal medewerkers waarom het gaat".

De vakbonden hebben een doorlopend sociaal plan, dat de gevolgen voor de werknemers moet opvangen. "In de huidige tijd van enorme stijging van werkloosheid dienen we echter maximaal te voorkomen dat medewerkers in de WW terecht gaan komen, zeker met de aangekondigde slechte kabinetsplannen op dit terrein", aldus Peters.

De vakbonden zullen dan ook inzetten op aanpassing van het sociaal plan. Doelstelling zal worden geen gedwongen WW situatie. De vakbonden maken zich grote zorgen over het tempo waarin de reorganisatie wordt doorgevoerd. "'wij zullen de komende tijd gaan bekijken hoe Laurus dit allemaal wil gaan doen", aldus Peters.

In de overhead zal Laurus NV op verschillende afdelingen een reductie gaan toepassen, welke een totaal van 140 FTE's zal omvatten. Daarboven zullen 75 FTE's aan flexibele medewerkers hun baan bij Laurus verliezen.

In de logistiek zal het distributiecentrum Apeldoorn en Hoofddorp worden gesloten en zal de versafdeling in Den Bosch worden verplaatst naar Someren. De vakbonden verwachten dat de medewerkers hier de goederenstroom naar andere distributiecentra kunnen volgen.

Ron Peters: "Desondanks denk ik dat we ook hier te maken zullen krijgen met een aantal medewerkers die niet verplaatst kan worden, dus daar zal Laurus een andere baan voor moeten zoeken".

De vakbonden zullen de komende weken met hun leden gaan overleggen wat de inzet zal gaan worden. Vooralsnog hebben de vakbonden niet ingestemd of hun goedkeuring gegeven aan de reorganisatie.

www.fnv.nl/actie