2e persbericht van dinsdag 9 september 2003

Eindhoven 9-9-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Ruzie

Een man van 24 uit Eindhoven is dinsdagmorgen om 1.00 uur gewond geraakt tijdens een vechtpartij in het Opvang Centrum aan de Oirschotsedijk. Het slachtoffer kreeg ruzie met een nog onbekende man in het centrum. Die man sloeg het slachtoffer met een stoel waardoor hij met zijn arm door een ruit ging. Het slachtoffer is met snijwonden in zijn arm naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Dinsdag tussen 8.30 en 11.45 uur heeft de politie op de St Petrus Canisiuslaan een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 52 bestuurders bekeurd die te snel reden. De snelste reed 79 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Dinsdag tussen 13.20 en 15.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Dr. Schaepmanlaan. Er zijn 83 bestuurders bekeurd. De snelste reed 84 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Veldhoven: Verkeerscontroles

Dinsdag tussen 10.45 en 12.00 uur heeft de politie op Sondervick een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op het dragen van de autogordel. Er zijn zeventien personen bekeurd die geen gordel droegen.

Op de Run in Veldhoven werd tussen 9.00 en 10.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Daar werden tien automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen.

Helmond: Diefstal auto

In de nacht van maandag op dinsdag is in de Van Diemenstraat in Helmond een blauwe Opel Kadett met het kenteken 88-DZ-VX gestolen.

Helmond: Man opgepakt na vernieling en belediging

Dinsdag om 11.15 uur is op de Kasteel Traverse een 21-jarige Helmonder aangehouden. Hij had bij een woningbouwvereniging in die straat een medewerkster beledigd en een thermopane ruit van een deur ingetrapt. De man was het niet eens met een genomen beslissing van de woningbouwvereniging. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de Helmonder opgemaakt.

Geldrop: Aanvulling op 3e persbericht van maandag 8 september

De 39-jarige man uit Geldrop die maandagavond rond 20.10 uur op het Bogardeind door de politie werd aangehouden omdat hij vrouw zou hebben mishandeld, is kort na het incident weer vrijgelaten. Uit onderzoek en getuigenverklaringen is gebleken dat de man en de vrouw wel ruzie hadden, maar dat hij zijn vrouw daarbij niet heeft geslagen. De vrouw is tijdens het handgemeen gevallen, waardoor ze enige tijd bewusteloos is geweest. Ze liep daarbij geen noemenswaardig letsel op. Aanleiding voor de ruzie waren relatieproblemen.