Ordina Beheer NV

CENTRUM VOOR WERK EN INKOMEN

CWI gunt opdracht aan ORDINA

De Raad van Bestuur van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) heeft vandaag gekozen voor Ordina om, in een combinatie met IBM en Siebel, een nieuw systeem te ontwikkelen voor de ondersteuning van CWI adviseurs in hun contacten met werkzoekenden. Het systeem zal ook de gegevensverwerking en uitwisseling met gemeenten en UWV faciliteren. Het aanbod van Ordina sluit het beste aan bij het programma van eisen en wensen en heeft de laagste prijs. Met de ontwikkeling van het nieuwe systeem is (inclusief licenties) circa 7 mln. euro gemoeid.

Het systeem zal in fasen worden ingevoerd en medio 2005 in het hele land operationeel zijn. Bij het opstellen van het programma van eisen en wensen, waarbij ook vertegenwoordigers van gemeenten en UWV betrokken zijn geweest, is rekening gehouden met de vereiste flexibiliteit en aanpassing aan de werkprocessen in de toekomst.

De keuze voor Ordina is gemaakt op basis van een advies van een selectiecommissie onder voorzitterschap van mr. Joop van Lunteren (Het Expertise Centrum). Onderdeel van het selectieproces was een praktijkopstelling. De haalbaarheid van de geoffreerde systemen en de kwaliteit van de praktijkopstellingen, zijn getoetst door Verdonck, Klooster & Associates. Het selectieproces is geaudit door Het Expertise Centrum.