Gemeente Sittard-Geleen

der gemeente Sittard-Geleen d.d. 9 september 2003
1. Investeringen brandweer. In de meerjarenbegroting van de brandweer is een aantal investeringen opgenomen die vooral verband houden met vervanging van materieel. Het gaat om een totaal bedrag van
1.144.000 euro.
Beslissing: akkoord met de uitvoering van de volgende investeringen. De bedragen zijn inclusief BTW.
1. Vervanging van verbindingsmiddelen in het kader van het C2000 project, waarbij op basis van voorlopige gegevens de volgende verdeling is aangebracht:

1.1 Vervanging van alarmontvangers ad EUR 27.700,00
1.2 Vervanging van portofoons ad EUR 152 351,00
1.3 Vervanging van mobilofoons ad EUR 96.949,00
2. Vervanging materieelvoertuig post Geleen ad EUR 44.200,00

3. Vervanging materieelvoertuig post Sittard ad EUR 44.200,00

4. Vervanging helmen post Sittard ad EUR 18.220,00
5. Aanbrengen valbeveiliging voertuigen post Sittard ad EUR
6.380,00
6. Aanschaf vaste beamers ten behoeve van de drie posten ad EUR 6.227,00.

7. Aanschaf managementinformatie- en uitbetalingssysteem ad EUR 15.500,00

8. PC ad EUR 1.273,00


2. Aanwijzingsbesluit hinderlijk drankgebruik. De politie heeft voorgesteld de wijk Limbrichterveld krachtens artikel 2.4.8 APV de wijk Limbrichterveld aan te wijzen als gebied waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen dan wel aangebroken flesjes en blikjes met dergelijke drank bij zich te hebben, ter voorkoming van overlast die dit met zich mee brengt. Eerder zijn aanwijzingsbesluiten genomen voor de binnenstad/centrum van het stadsdeel Sittard en de omgeving van het Fortunastadion, het centrum van het stadsdeel Geleen, de wijk Lindenheuvel, Zuid en de parkeerplaats bij Glanerbrook.
Beslissing: akkoord met voorstel.


3. Financiële ondersteuning exploitatie Plinthos. De stichting Beheer Plinthos kampt nog met financiële problemen uit de startperiode, terwijl de vooruitzichten op een rendabele ontwikkeling positief zijn.
Beslissing: akkoord met het initiatief van de gemeente Schinnen om te komen tot een regionaal overleg met betrekking tot Plinthos.


4. Het sluiten van een bestuursovereenkomst voor de realisering van project N296 (verhoging van bruggen in Roosteren, nieuwe op- en afritten van de autoweg A2 in Roosteren en de noordelijke ontsluiting van industriegebied Holtum Noord. Beslissing:

1. Rechten en verplichtingen die over en weer ontstaan in verband met het realiseren van het project N296 worden vastgelegd in een bestuursovereenkomst;

2. Wethouder Hanssen gemachtigd deze bestuursovereenkomst namens de gemeente te ondertekenen;

3. In de toekomst mag op de Verloren van Themaatweg geen vrachtverkeer meer mogelijk zijn.


5. Aan GroenLinks toegezegde notitie inzake jaarlijks investeringsbudget Landschapspark De Graven. Bij de behandeling van het beleidsplan voor het Landschapspark in de gemeenteraad is voorgesteld in de periode 2003-2006 jaarlijks 400.000 euro beschikbaar te stellen voor exploitatie, de uitvoering van het Plan en Programma, kosten ambtelijke ondersteuning, overige gemeentelijke kosten en verplichtingen.
Beslissing:

1. Voor 2003 EUR 400.000,00 beschikbaar stellen uit beleidsprogramma ( 2003-2006) voor Landschapspark de Graven voor de exploitatie, de uitvoering van het Plan en Programma, kosten ambtelijke ondersteuning, overige gemeentelijke kosten en verplichtingen;

2. Hiernaast het restantbudget Landschapspark de Graven 2002 groot EUR 275.000,00 inzetten voor de liquiditeitsbehoefte van de Stichting in 2003;

3. Eventuele aanvullende financiering voor de jaren 2004-2006 deel uit laten maken van de begrotingsbehandeling.


6. Verzoek tot vestiging taxibedrijf in een pand aan de Spoorstraat 70 te Geleen. Het taxibedrijf zit nu nog aan de Seringenstraat maar wil verhuizen.
Beslissing: vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan om het taxibedrijf Taxi Zuid te vestigen aan Spoorstraat 70 te Geleen


7. Aanvraag bouwvergunning voor de bouw van 10 woningen in het plan Aldenhof, kavel D1 t/m D10 op het perceel gelegen aan Minerva 37 t/m 55 te Born.
Beslissing: akkoord met de afgifte van de bouwvergunning.


8. Aanvraag bouwvergunning voor de bouw van een kantoorgebouw op het perceel gelegen aan de Geerweg kavel 1 te Sittard. Beslissing: akkoord met de afgifte van de bouwvergunning.


9. Aanvraag bouwvergunning voor de bouw van een bedrijfsgebouw aan de Autoboulevard, Bergerweg te Sittard.
Beslissing: akkoord met de afgifte van de bouwvergunning.


10. Doorvoeren plan optimalisaties bij de Middenweg teneinde een 80 KM snelheidsregiem mogelijk te maken. In de plannen rond de aansluiting van de nieuwe westelijke randweg in het stadsdeel Geleen op de Middenweg. De aansluiting moet zodanig worden gerealiseerd dat op de Middenweg een maximumsnelheid van 80 km/u kan blijven gehandhaafd.
Beslissing: GS schriftelijk bericht dat:

1. de door de Provincie gewenste optimalisatievoorstellen in de aan te besteden plannen zullen worden verwerkt;
2. de uitkomst van de aanbesteding wordt afgewacht om te beoordelen of dekking uit aanbestedingsvoorstellen kan plaatsvinden;

3. mocht zulks niet het geval zijn de gemeente er van uit gaat dat zij bereid zijn om actief en financieel bij te dragen aan een passende oplossing voor de situatie die dan ontstaat.


11. Realisering streekboerderij Daniken, onderdeel terreininrichting. Aannemer Van Boekel, die de laagste inschrijver was bij de openbare aanbesteding, verkeerde enige tijd in financiële moeilijkheden. Surseance van betaling die aanvankelijk voor het bedrijf was aangevraagd, is inmiddels opgeheven. Beslissing:

1. Kennis genomen van het annuleren van de onderhandse aanbesteding voor het onderdeel terreininrichting;
2. Akkoord met het alsnog laten uitvoeren van een deel van de terreininrichting door Van Boekel Zeeland BV;
3. Het resterend gedeelte van het werk in eigen beheer uitvoeren.
12. Toepassen categorie-2 grond aarden wal Parkbos Millen. Door het stellen van eisen aan de samenstelling en de immissie van de grond kan een milieuhygiënische verantwoorde toepassing worden toegelaten.
Beslissing:

1. betrokkene bericht dat toepassing van categorie-2 grond geen gevolgen heeft voor de eerder verleende aanlegvergunning(en);
2. Betrokkene eveneens bericht dat de toepassing van categorie-2 grond conform Bouwstoffenbesluit in de aarden wal mogelijk is, mits wordt voldaan aan de verplichte IBC- (isoleren, beheersen en controleren) maatregelen en de administratieve verplichtingen.