Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 10-09-2003 Berichten district Heerlen / Kerkrade (JC 12.00u) Woensdag 10 september 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, bewoner ernstig gewond bij brand
Bij een binnenbrand in een woning in Heerlen raakte een man zeer ernstig gewond. Hij werd met ernstige brandwonden en ademhalingsmoeilijkheden per traumahelicopter naar het Klinikum in Aken gebracht.
Op de Marcellusstraat in Heerlen zag een buurtbewoner maandag 9 september omstreeks 12.30 uur een rookontwikkeling vanuit een flatwoning aan de Marcellusstraat in Heerlen. Deze waarschuwde onmiddelijk de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren. Bij het binnengaan van de woning trof men in de woonkamer een man aan. De bewoner werd met ernstige brandwonden en ademhalingsproblemen middels de traumahelicopter van Aken naar het Klinikum in Aken gebracht. Zijn toestand is nog steeds zorgelijk. De brandweer was de binnenbrand snel meester. Alleen de woonkamer liep brand- en rookschade op. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van deze brand.

Heerlen, kapmes en dolk
Tijdens een verkeerscontrole in Heerlen trof de politie in een voertuig een kapmes en een dolk aan en nam deze in beslag. Dinsdag 9 september omstreeks 17.00 uur hield de politie aan de Rubensstraat in Heerlen een verkeerscontrole. In een van de gecontroleerde voertuigen trof de politie een kapmes en een dolk aan. Beide wapen zijn verboden en mag men in Nederland niet in het bezit hebben of vervoeren. De wapens werden in belag genomen. Bovendien was de auto niet APK gekeurd.
Tegen de 27 jarige inwoner van Heerlen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Epen, poging straatroof
Dinsdag 9 september vond op de Plaatweg in Epen een mislukte straatroof plaats. Tijdens de middaguren wandelde een 51 jarig inwoonster van Barendrecht (in gezelschap van haar man en twee vrienden) op de genoemde straat en werd ingehaald door een fietser. Onder het voorbijrijden rukte deze aan de handtas, die de vrouw aan haar schouder droeg. Zij wist de diefstal te voorkomen door de tas stevig vast te houden.
De verdachte schopte daarna de vrouw, die echter geen krimp gaf, waarna de man met de fiets vluchtte. De vrouw kwam als gevolg van de trap wel ten val maar liep geen letsel op.
Haar man belde via zijn GSM de politie, die snel ter plaatse kwam en met een speurhond een zoektocht naar de verdachte uitzette. Helaas leverde dat niet op.
De vrouw deed aangifte van dit misdrijf en de politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf, straatrovers aangehouden
Op de Kakertsweg in Landgraaf werd maandag 8 september een invalide vrouw van haar handtas beroofd. De dader vluchtte in een auto met Duits kenteken. Een dag later werden twee daders van deze straatroof in Kerkrade aangehouden.
Maandag 8 september reed een 64 jarige inwoonster van Landgraaf, met haar scootmobiel, over de Kakertsweg in Landgraaf. Plotseling rende een man aan haar voorbij en griste de handtas uit het mandje van de scootmobiel. De verdachte rende vervolgens naar een gereedstaande personenauto en reed daarmee weg. Omstanders wisten het Duitse kenteken van de auto te noteren.
Dinsdag 9 september omstreeks 13.00 uur zag een motoragent op de Onze Lieve Vrouwestraat in Kerkrade de eerder genoemde auto met Duits kenteken rijden. De twee daarin zittende mannen werden vervolgens aangehouden op verdenking van de gepleegde eerder genoemde straatroof en werden overgebracht naar het politiebureau. De verdachten, een 19 jarige inwoner van Ubach Palenberg en een 18 jarige inwoner van Alsdorf bekenden de gepleegde diefstal. Het kleine buitgemaakte geldbedrag hadden beiden inmiddels uitgegeven aan verdovende middelen.

De twee mannen zijn inmiddels in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.