Socialistische Partij

Breed Comité RED DE SOLIDARITEIT opgericht

2003-09-09

Op initiatief van de SP is onder grote belangstelling op maandagavond 8 september tijdens een debat-avond in 'die Raeckse' het Haarlemse brede comité 'Red de Solidariteit' opgericht.

De leden van het comité van aanbeveling zullen hun kennis en ervaring over de gevolgen van de draconische bezuinigingen bundelen. Het doel van dit brede comité is vooral om onder de bevolking steun te krijgen voor verzet tegen de bezuinigingen op ziekenfonds, bijstand, gezinszorg en zorg voor ouderen en gehandicapten, pensioenen, onderwijs en culturele en educatieve voorzieningen.

In het comité van van aanbeveling hebben tot nu toe zitting genomen genomen Jacques de Milliano (huisarts te Haarlem), Anneke Steffers (gezinscoach van het Leger des Heils), Heidi Walraven (hoofd van kinderdagverblijf Jan Dobber Centrum), Roel van Lierop (locatiedirecteur van de Prof. Gunningschool voor voortgezet speciaal onderwijs voor ZMOK), Frans Smit (voorzitter van de raad van bestuur van Zorg Balans) en Hilde van der Molen (gemeenteraadslid SP te Haarlem).

Het comité zal de komende maand verder worden uitgebreid met ervaren en deskundige mensen uit de sectoren die zwaar worden getroffen door de landelijke en lokale bezuinigingen.

Als eerste activiteit van het comité worden op dit moment handtekeningen verzameld tegen het uitkleden van ziekenfonds en WAO. Deze handtekeningen zullen aan de regering worden aangeboden.

Klik hier om een e-mail aan het secretariaat van het comité te sturen.