Politie Hollands Midden
Datum: 10 september 2003

(


Aanhouding Schoonhoven/Bergambacht
De politie heeft op zondagavond 7 september een 35-jarige man uit Schoonhoven aangehouden. De Schoonhovenaar wordt ervan verdacht in zijn woonplaats een fiets en een kart te hebben gestolen.
Agenten zagen de, voor hen bekende Schoonhovenaar, die avond op een afgesloten terrein aan de Veerweg in Bergambacht. De Schoonhovenaar bleek een fiets bij zich te hebben die afkomstig was van diefstal. De verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld. Tijdens de verhoren bekende hij de fiets gestolen te hebben op de Korte Weistraat te Schoonhoven.
De Schoonhovenaar wordt ook verdacht van diefstal van een kart uit een bedrijfspand aan de Beneluxstraat eerder dit jaar. De verdachte zal worden opgeroepen om zich bij de rechter te verantwoorden. Zowel de fiets als de skelter zijn weer in bezit gesteld van hun rechtmatige eigenaar.

Hennepkwekerij ontmanteld Haastrecht
De politie heeft op dinsdag 9 september een professionele hennepkwekerij in een garage van een woning aan de Provincialeweg West aangetroffen en ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na meldingen waarna zij een onderzoek is gestart. In het pand werden 825 planten aangetroffen. De planten en apparatuur die gebruikt werden bij de kweek zijn in beslaggenomen en vernietigd. Bovendien bleek voor de kwekerij de stroom illegaal afgetapt te zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Snelheidscontrole Stolwijk/Lekkerkerk/Vlist
Het Verkeershandhavingsteam van de politie Hollands Midden heeft op dinsdag 9 september snelheidscontrole gehouden. In Stolwijk werd van 09.55 tot 12.00 uur gecontroleerd op de Schoonhovenseweg. Van de 1430 passanten waren 12 bestuurders in overtreding. Vervolgens werd van 13.15 uur tot 15.00 uur op de C.G. Roosweg in Lekkerkerk gecontroleerd. Hier werden 18 bestuurders betrapt op te hard rijden. 1220 voertuigen werden gecontroleerd. De hoogstgemeten snelheid was 105 km/u terwijl de maximum toegestane snelheid op deze weg 80 km/u is.
Bij een lasercontrole op dinsdag 9 september op de West Vlisterdijk in Vlist tussen 07.30 en 08.15 uur werden vier automobilisten en één bromfietser betrapt op te hard rijden.


Bromfiets met toerenbegrenzer Schoonhoven
Tegen een 17-jarige bromfietser uit Berkenwoude wordt proces verbaal opgemaakt voor te hoge constructiesnelheid van zijn bromfiets. De bestuurder reed met hoge snelheid over de C.G. Roosweg waarna hij voor een controle werd staande gehouden. Tijdens de controle bleek dat op de bromfiets een toerenbegrenzer was bevestigd waardoor een eerste test op de rollentestbank geen resultaat gaf. De agenten ontdekte de begrenzer waarna proces verbaal werd opgemaakt.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --