Gemeente Amerongen


Stichting Vrienden van de Andrieskerk

Onlangs is de Stichting Vrienden van de Andrieskerk opgericht met het doel om mee te helpen het onderhoud van de monumentale Andrieskerk te bekostigen.
De ervaringen met het kasteel hebben er toe geleid dat enkele personen zich hebben ingezet om de Stichting op te richten. De overweging daarbij was dat het cultureel erfgoed Andrieskerk een gebouw is dat voor ieder die in Amerongen en omgeving woont, van betekenis is (geweest) en dat moet ook zo blijven. Als richtpunt en kenmerkend voor de omgeving is de Andrieskerk vele eeuwen bepalend geweest in de wijde omtrek.
Dat de Stichting tracht dit beeld zo te houden, is eigenlijk vanzelf sprekend.
Dat kan met (financiële) hulp van allen die Amerongen en de Andrieskerk een warm hart toedragen.
Om gelden bij een te brengen worden activiteiten georganiseerd en door publiciteit etc. probeert de Stichting o.a. donateurs te werven. Door de Stichting is een éénmalig verschijnend boek uitgegeven, geheel gewijd aan de Andrieskerk door de eeuwen heen.
Het bestaat uit 92 bladzijden en 50 fotos, de oplage is beperkt en dit unieke boek wordt aangeboden voor slechts 14,95. Aan donateurs die 50,- of meer doneren, wordt het boek als aandenken geschonken.