Gemeente Rotterdam

Agenda Gemeenteraad

Op donderdag 11 september 2003 vergadert de gemeenteraad om 14.00 uur in de raadszaal van het stadhuis, Coolsingel 40. Indien nodig wordt de vergadering voort gezet om 20.00 uur. 1. Vaststelling van de agenda voor de raadsvergadering van 11 september 2003.
2. Vragenhalfuur.
3. Vaststelling van de notulen van de raadsvergadering van 17 april 2003.
4. Mededeling van ingekomen stukken.
5. De voorstellen tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor gronden gelegen aan/in de/het:
a. a. Benedenrijweg 219;
b. b. Kromme Zandweg 84;
c. c. Grote Hagen 650-698;
d. d. plangebied Stadhoudersweg (sporendriehoek); e. e. tracé van RandstadRail in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.
6. Het voorstel tot verlenging van de werkingsduur van de leefmilieuverordening Kleinpolder.
7. Het voorstel tot afdoening van de motie-Overhand om te bevorderen dat ouderen die hiervoor de financiële mogelijkheden hebben, in de gelegenheid worden gesteld huisvesting te vinden die aansluit bij hun woonwensen, waarbij in overweging wordt gegeven de motie als afgedaan te beschouwen.
8. Het voorstel, om overeenkomstig het advies van de schadebeoordelingscommissie, geen vergoeding als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toe te kennen aan de eigenaar-bewoner van het perceel Kralingseweg 407. 9. Het voorstel tot onttrekking aan het openbaar verkeer van de Basaltstraat.
10. Het voorstel tot vaststelling van de regeling nieuwkomers primair en voortgezet onderwijs Rotterdam augustus december 2003. 11. Het voorstel tot wijziging van de bevoegdhedenlijsten behorende bij de:
a. Deelgemeenteverordening 2002;
b. Verordening Centrumraad;
c. Verordening wijkraad voor Pernis.
12. Vervallen.
13. Het herziene voorstel tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam (APV) in verband met de aanwijzing van gebieden waar een opruimplicht voor hondenuitwerpselen geldt. 14. Het voorstel tot wijziging van de Havenverordening. 15. De voorstellen tot vaststelling van de gedragscode voor de: a. a. gemeenteraad;
b. b. burgemeester en de wethouders
16. De kadernotitie Sociale Integratie en het actieplan Mensen maken de stad.

Meer informatie:


* Verslagen

* Agenda