Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 11 september 2003


3xM: christelijke familiefilm succesvol in Azië

AMERSFOORT De christelijke Chinese speelfilm Source of Love maakt een succesvolle opmars door Hongkong en Singapore. Dat meldt Stichting 3xM te Amersfoort, die deze nieuwe productie financieel heeft gesteund.

Hoewel kaartjes alleen via christelijke kanalen worden verkocht, zitten de zalen waar de film wordt vertoond al maanden steevast vol. Veel bezoekers zijn niet-christenen. Een seculier dagblad in Hongkong (Ming Pao), schreef in een lovende recensie: Temidden van alle familiefilms die in Hongkong worden geproduceerd, is het moeilijk er een te vinden die zo goed is als deze. Volgens de producent, GNPI Singapore, heeft het ministerie van Onderwijs in Hongkong zelfs een aanbeveling voor Source of Love geplaatst op zijn website. Ook christelijke leiders in Hongkong en Singapore reageren enthousiast op de nieuwe christelijke productie.

De auteurs van Source of Love spreken Mandarijn, de meest gesproken taal in China. Het is de bedoeling dat de evangeliserende film in alle belangrijke Chinese dialecten wordt nagesynchroniseerd.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht