Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-09-2003
Persberichten donderdagmiddag
Bert Visser 0651 - 611629

Collega Ron Reinds neemt de perspiket over

B>

Rectificatie

EEXT - De aanrijding op de N33 bij Eext waarvan melding is gemaakt bij de persberichten van woensdagmorgen 10 september heeft zich net even anders voorgedaan als in het persbericht wordt vermeld. Niet de 30 jarige automobiliste uit Wildervank werd aangereden door een achteropkomende auto maar de vrouw zelf botste op de staart van een file. Ze verloor daardoor de controle over haar auto en belandde in de sloot.

Kluis opengebroken

ASSEN - Bij een inbraak in een apotheek in Assen is in de nacht van woensdag op donderdag een tot nu toe onbekend bedrag aan geld buitgemaakt. Het geld zat in een kluis die in de zaak zelf is opengebroken. Om binnen te komen is gebruik gemaakt van een uitzetraam. Eenmaal binnen. Om vervolgens bij de kluis te komen is een gat in een binnenmuur geslagen. De technische recherche van de politie heeft en sporenonderzoek ingesteld.

Spookrijder

EMMEN - De politie van Emmen heeft een 83 jarige automobilist uit Emmen van de Hondsrugweg gehaald. De man reed nietsvermoedend tegen het verkeer in. De politie heeft de man geadviseerd er eens over na te denken het rijbewijs in te leveren te gebruik te gaan maken van de beschikbare taxi mogelijkheden.

Diefstal frisdrank

ASSEN - Een familie aan de Stoepveldsingel in Assen is voor de derde keer in korte tijd de dupe geworden van de diefstal van frisdrank of lege kratten uit de blokhut in hun tuin. De laatste keer is er op de Robijnstoep in Assen een traytje met nog vijf blikjes teruggevonden.

Hennepkwekerij geruimd

VEENINGEN - De politie heeft na een tip een hennepkwekerij aan de Fort in Veeningen ontmanteld. De kwekerij was ondergebracht in een zeecontainer. De apparatuur en de 341 planten zijn in beslag genomen. Bij de container was niemand aanwezig De politie gaat op zoek naar de eigenaar.