Stichting Bouw Research

Consumentgericht bouwen: strategie & praktijk + periodieke uitgave

Consumentgericht bouwen is niet meer weg te denken in de bouw. Steeds meer ont-wikkelaars en bouwers proberen om binnen seriematige woningbouw beter rekening te houden met de wensen van de klant. Consumentgericht bouwen zit dus onmisken-baar in de lift. De politiek en belangenorganisaties hameren erop. En nog veel belang-rijker: de klant vraagt erom. Zeker nu het economisch wat minder gaat, is het meer dan ooit zaak om klantwensen serieus te nemen. Het machtsevenwicht verschuift im-mers ten gunste van kopers en huurders. De woonconsument laat zich niets meer opdringen. Hij kijkt, vergelijkt en kiest. Valt de keuze straks op u?

Auteurmevr. J. Hacquebord, bouwpraktijkinnovatie
Artikelnummer511S.04
Prijs¤120,00
Datum van publicatie11 september 2003

Achtergrond informatie
Consumentgericht bouwen: strategie en praktijk geeft een uitvoerige beschrijving van de verschillende benaderingen in consumentgericht bouwen. Elke benadering wordt geïllustreerd aan de hand van uitgewerkte praktijkvoorbeelden. Om u alvast een in-druk te geven, treft u in deze brochure twee van dergelijke projectbeschrijvingen aan. In aparte hoofdstukken gaat de auteur nader in op de organisatorische aspecten van consumentgericht bouwen en het aanbodprofiel, een strategisch instrument om een consumentgericht bouwproject te positioneren ten opzichte van andere, concurrerende projecten. Consumentgericht bouwen: strategie en praktijk is van grote strategische waarde voor iedereen die zich op beleidsmatig niveau met consumentgericht bouwen bezighoudt.

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen met CGB Praktijk

In aanvulling op de publicatie Consumentgericht bouwen: strategie en praktijk ver-schijnt vanaf begin 2004 CGB Praktijk. Deze periodieke uitgave zorgt voor verdieping, aanvulling en actualisering van de hoofdpublicatie. In elke uitgave van CGB Praktijk worden praktijkvoorbeelden besproken en actuele ontwikkelingen belicht op het ge-bied van consumentgericht bouwen. CGB Praktijk is thematisch van opzet. Thema's die de komende nummers aan bod komen zijn: 'betaalbaar consumentgericht bouwen: kan dat?', 'consumentgericht bouwen binnen grote projecten', 'praktische toepassingen van leefstijlonderzoek' en 'wat wil de consument nu zelf?'.

Voor wie bestemd?
Consumentgericht bouwen: strategie en praktijk en CGB Praktijk vormen onmisbare kennisbronnen voor managers en beleidsmakers bij projectontwikkelaars, (ontwikke-lende) bouwbedrijven, corporaties, investeerders, toeleveranciers en onderaannemers, architecten en adviseurs, makelaars, gemeenten en organisaties die de belangen van woonconsumenten behartigen.

Kosten
Het rapport Consumentgericht bouwen: Strategie & Praktijk kost ¤ 69. Voor een jaarabonnement op CGB praktijk betaalt u ¤ 75. Wanneer u beide tegelijk bestelt betaalt u geen ¤ 144, maar ¤ 120.

Internet
Meer informatie over consumentgericht bouwen treft u aan op onze website www.sbr.nl/cgb.