Politie Rotterdam Rijnmond

donderdag 11 september 2003

* IN DUITSLAND AANGEHOUDEN VERDACHTE MOORD/DOODSLAG EN POGING

DAARTOE UITGELEVERD
(Zie ook persberichten van 31/08/2002)
SPIJKENISSE - Vrijdag wordt een 29-jarige man van Somalische afkomst voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam, verdacht van bmoord/doodslag en een poging daartoe. De man stond sinds begin februari van het vorig jaar internationaal gesignaleerd voor deze misdrijven en werd onlangs aangehouden in Duitsland. Woensdag werd hij door de Duitse autoriteiten uitgeleverd en op het politiebureau in Spijkenisse in verzekering gesteld.
De 29-jarige man wordt verdacht van het om het leven brengen van een 34-jarige man uit Spijkenisse, eveneens van Somalische afkomst. Het slachtoffer werd op donderdagmiddag 31 januari 2002 in een woning in de Kometenstraat dood aangetroffen. Uit sectie bleek dat de man door misdrijf om het leven was gebracht. Ook wordt de 29-jarige bewoner ervan verdacht dat hij op woensdagavond 30 januari een toen 40-jarige bewoner, ook van Somalische afkomst, in het portiek van diens woning in de Orchideestraat met een hamer meerdere malen op het hoofd had geslagen.


* LOKALE DRUGSDEALERS IN WIJK HET OUDE NOORDEN AANGEHOUDEN

Vrijdag worden een 29-jarige man en een 30-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, voorgeleid aan de Officier van Justitie, verdacht van handel in nverdovende middelen in de wijk Het Oude Noorden. Het tweetal werd afgelopen dinsdag door rechercheurs van het district De Noordhoek aangehouden.
Tijdens huiszoekingen in twee woningen, aan het Noordplein en in de Schutterstraat, werden in totaal zo'n 200 gram harddrugs, twee vuurwapens met bijbehorende munitie, van heling afkomstige kinderkleding en een bedrag van ettelijke duizenden euro's aangetroffen en in beslag genomen. Zowel vanuit de woning op het Noordplein als op straat werd door de 29-jarige Rotterdammer in verdovende middelen gehandeld. De aangehouden man en vrouw werden voor nader verhoor en onderzoek dinsdagmiddag in verzekering gesteld.

Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield donderdagmorgen een snelheidscontrole op de 's-Gravendijkwal. Tussen zeven en negen uur flitste de radar 80 van de in totaal 1720 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur in plaats van '50'.


* VERDACHTE SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht van 07/09/2003)
Vandaag (donderdag) wordt een 35-jarige Rotterdammer voorgeleid aan de Officier van Justitie als verdachte van een schietpartij, die afgelopen zondagmorgen 7 september jl. plaatsvond in de Schielandstraat. De 35-jarige verdachte werd maandag jl. aangehouden.
Een 32-jarige Rotterdammer werd daarbij voor zijn woning neergeschoten. Het slachtoffer, dat met een spoedtransport werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum, verkeert inmiddels niet meer in levensgevaar. De aanleiding tot de schietpartij moet worden gezocht in een relatiesfeer.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
Donderdagochtend omstreeks half elf ontstond er een lekkage in een pand aan de Slotboomstraat. De politie stelde een onderzoek in het pand in en trof op de bovenste verdieping een kleine, in werking zijnde hennepkwekerij aan met zo'n 160 plantjes. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden.
Omstreeks hetzelfde tijdstip donderdagochtend werd in een woning aan het Charles Cocherethof een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Tijdens een beslaglegging van een deurwaarder troffen politiemensen de kwekerij met zo'n 50 planten aan. De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur van beide hennepkwekerijen werden in beslag genomen en door Ecoloss vernietigd.

Ochtenduitgave donderdag 11 september 2003

* OP KADE UITGEGLEDEN HOND TREKT NEGENJARIG MEISJE HET WATER VAN HET

HARINGVLIET IN
Woensdagmiddag rond twee uur belandde een negenjarig meisje uit Rotterdam, samen met haar hond, in het water van het Haringvliet. De aangelijnde hond was op de kade uitgegleden en vervolgens te water geraakt. Het meisje kon de hond niet houden en viel ook in het water.
Een 48-jarige man uit Spijkenisse en een politievrouw in burger van de regio Haaglanden sprongen zowel het meisje als de hond na. Met vereende krachten konden beiden het meisje en haar viervoeter, ook met behulp van een in het Haringvliet met zijn boot liggende schipper, weer op het droge krijgen. Zowel het meisje als haar hond hadden geen nadelinge gevolgen opgelopen aan hun val in het water.


* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT WATEROVERLAST

Woensdagavond om half zeven werd door politiepersoneel van het district Zuid, na een melding over een waterlekkage, een onderzoek ingesteld in een woning aan de Mijnsherenlaan. Daar bleek iets mis te zijn gegaan bij de watervoorziening van een in de woning gevestigde hennepkwekerij.
Vervolgens werden ruim 180 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* ACTIE ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJEN
Politiepersoneel van het bureau Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) stelde woensdagmiddag en -avond op grond van de Opiumwet onderzoeken in panden in de Rosestraat, op het Stieltjesplein en in de Joubertstraat in. In een woning op het Stieltjesplein werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 300 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. Enecomedewerkers constateerden dat de elektriciteitsverbinding van de kwekerij was gekoppeld aan de bedrading van een onder de woning gelegen snackbar. Hierop werd de stroomvoorziening afgesloten. Zo'n 1500 jonge hennepplanten werden in een garagepand in de Joubertstraat aangetroffen en in beslag genomen. Omdat er sprake was van diefstal van stroom, werd de elektriciteitsvoorziening afgesloten.
In een kraakpand in de Rosestraat werd geen hennepkwekerij aangetroffen; wel werden op de tweede etage diverse benodigdheden voor een hennepkwekerij aangetroffen.
Tegen de eigenaren van de hennepkwekerijen zal, op grond van de Opiumwet, proces-verbaal worden opgemaakt.


* SNELHEIDSDUIVEL PAS NA ZO'N TWINTIG KILOMETER ACHTERVOLGING AAN DE

KANT GEZET
Woensdagavond rond middernacht klokten surveillerende politiemensen van het district Schiedam op de noordbaan van de Rijksweg A20 een daar rijdende 36-jarige man uit Apeldoorn in zijn auto voor ruim 170 km/uur, terwijl daar '100' is toegestaan. De automobilist trok zich vervolgens niets aan van het stopteken dat hij kreeg, reed met onverminderde snelheid door en kon pas op het Schenkviaduct in Den Haag aan de kant worden gezet. Daarbij kon hij zijn auto laten staan en werd meegenomen naar het politiebureau In Schiedam waar zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij voor enige tijd ridder te voet werd.
(Aangepast en zie ook persbericht van 10/09/2003) overval raakte niemand door de afgevuurde kogels gewond. Met hun buit verdween het viertal vervolgens rennend in de richting van de Gordelweg en het Vroesenpark.
politiemensen op de Kanaalweg aangehouden. Na onderzoek en verhoor werd de man later op de dag weer op vrije voeten gesteld, omdat hij niets met de overval te maken had.


* BRAND IN WONING
Woensdagavond omstreeks half negen ontstond brand in een studentenpand aan de Goudse Rijweg. Als gevolg van de brand werd het pand ontruimd.
Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was en het sein 'middelbrand' gaf, bluste het vuur. Een 22-jarige bewoner en een politieman liepen lichte ademhalingsproblemen op. Zij werden ter plaatse door GGD-personeel behandeld. De Technische Recherche stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand in. Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeershandhaving) hield woensdagmiddag en -avond op de Boompjes, Laan van Zuid en Maasboulevard snelheidscontroles.
Tussen half twee en half drie flitste de radar op de Boompjes 17 van de in totaal 700 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur in plaats van '50'. Op de Laan op Zuid hielden tussen drie uur en half vijf 33 van de in totaal 570 passerende autobestuurders zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur. Tussen kwart over zeven en half tien reden op de Maasboulevard 47 van de in totaal 1364 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogste score bedroeg 87 km/uur.