Gemeente Best

31-08-2003
Weekeindeafsluiting A58 van 12 tot 14 september

Weekeindafsluiting A58 ivm vervangen viaduct Eindhovensedijk

Van vrijdag 12 september 21.00 uur tot zondag 14 september 12.00 uur wordt Rijksweg A58 in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Batadorp bij Eindhoven en knooppunt De Baars bij Tilburg. De Rijksweg wordt afgesloten in verband met het vervangen van het viaduct Eindhovensedijk over de A58. Het verkeer wordt omgeleid via 's-Hertogenbosch.

Werkzaamheden
Viaduct Eindhovensedijk over de A58 tussen Best en Oirschot wordt vervangen vanwege schade aan het inmiddels gesloopte viaduct. Tijdens een eerste weekeindafsluiting in april is het viaduct gesloopt. Inmiddels is de nieuwe middenpijler gereed en wordt er hard gewerkt aan de steunpunten in de buitenbermen.

Tijdens de weekeindafsluiting in september worden betonnen liggers geplaatst over de rijbanen van de A58 op de pijlers in de middenberm en buitenbermen. Uiteindelijk komt het wegdek van de Eindhovensedijk hierop te liggen. Rijkswaterstaat maakt van de afsluiting gebruik om ook diverse kleine andere werkzaamheden op de A58 uit te voeren.

De afsluiting van de A58 wordt in het weekeind uitgevoerd, om de overlast te beperken. Er is dan immers minder economisch en woon-werkverkeer op de weg. Eind november 2003 moet het viaduct gereed zijn.

Het persbericht van rijkswaterstaat met overzichtskaart kunt u hieronder downloaden (pdf-formaat).
persbericht rijkswaterstaat