1e persbericht van donderdag 11 september 2003

Eindhoven 12-09-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief in kraag gegrepen

Een 44 jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats had gisteravond niet in de gaten dat hij op het 18e Septemberplein onder ogen van een politieman in burger op heterdaad in Eindhoven werd betrapt bij de diefstal van een fiets. De verdachte is voor de politie een bekende fietsendief en daarom in overleg met de hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Onderzoek volgt.

Eindhoven: Joint zet brandalarm in werking

Een joint rokende fietsendief heeft gisteravond zonder het te weten het automatisch brandalarm van de parkeergarage aan de Heuvelgalerie in Eindhoven in werking gesteld. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen troffen ze een 59 jarige inwoner uit Eindhoven aan die in het portiek lekker een jointje zat te roken. De man had niet in de gaten dat de rook het alarm had geactiveerd. De mooie nieuwe fiets, waar hij naast zat, bleek gestolen te zijn. De verdachte is aangehouden.

Eindhoven: Rotterdammer aangehouden met 10 bolletjes drugs

De politie heeft gisteravond op het Vredesplein in Eindhoven een 30 jarige Rotterdammer aangehouden, die bij controle in het bezit bleek te zijn van 10 bolletjes vermoedelijk harddrugs. Buurtbrigadiers zagen de Rotterdammer fietsen die door zijn gedrag de aandacht van de surveillerende politiemensen trok. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Eindhoven: Politieauto vernield met baksteen

Een 43 Joegoslaaf zonder vaste woon-of verblijfplaats heeft gistermiddag rond 16.30 uur voor het hoofdbureau van politie aan de Mathildelaan een politieauto met een baksteen vernield. De man is aangehouden.

Volgens de verdachte was hij op de fiets vanuit Belgie gekomen en was door het slechte weer zo nat geworden dat hij droge kleren wilde. Toen hij hiervoor bij de politie aanklopte en deze hem niet konden helpen werd hij boos. Volgens de man had hij 5 jaar in Belgie gevangen gezeten en was bij zijn vrijlating, enkele dagen eerder, gezegd dat hij het land moest verlaten. Op een fiets was hij daarna naar Nederland gekomen met als uiteindelijk doel Duitsland. De Vreemdelingenpolitie stelt een nader onderzoek in. Voorlopig zit de man in en droge warme cel.

Eindhoven: "Koopje internet blijkt gestolen bromfiets

Een 16 jarige Eindhovense jongen dacht gisteren een mooie aankoop te hebben gevonden op internet toen hij een zwarte Beta bromfiets zag staan voor een prijs die hem wel aansprak. Toen de verkoper er ook nog
75 euro afdeed was de koop beklonken. Alleen toen de politie hem enkele uren later op de Alberdingk Thijmlaan controleerde bleek de nieuwe aanwinst van de 16 jarige een gestolen bromfiets te zijn. Volgens de onfortuinlijke bezitter had hij dat nooit verwacht. De prijs van rond de 900 euro vond hij ook weer niet een koopje voor een bromfiets uit het bouwjaar 2000. De bromfiets is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek naar de dief.

Eindhoven: Palingworst te lekker om te laten liggen

Een 50 jarige inwoner uit Eindhoven is gistermiddag bij het verlaten van een supermarkt aan de Hoogstraat in Eindhoven aangehouden. De man was vergeten 7 pakken palingworst af te rekenen, die hij toch wel erg lekker vond als broodbeleg. De man is aangehouden. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt.

Elsendorp: Vrouw gewond bij aanrijding met grintauto

Een 40 jarige vrouw uit Elsendorp is gistermiddag rond 15.00 uur op de Elsendorpseweg in Elsendorp gewond geraakt toen ze geen voorrang verleende aan een grintauto. Door de botsing kwam de vrouw, en twee kinderen die in de auto zaten, in een naast de rijbaan gelegen greppel terecht. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. Ze klaagde over rugpijn. De auto liep forse schade op. De kinderen bleven ongedeerd.

Breugel: Auto botst frontaal met tractor

Een 32 jarige inwoner uit Son is gistermiddag rond 16.30 uur met zijn auto op de Hooijdonk frontaal op een tractor gebotst. De bestuurder van de auto was in een bocht de macht over zijn stuur verloren en frontaal tegen een tractor gebotst, die werd bestuurd door een 33 jarige man uit Sint Oedenrode. De automobilist raakte gewond aan gezicht en schouder en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd en kwam door de klap van de aanrijding in een sloot tot stilstand.

Valkenswaard: Drie mannen aangehouden voor poging inbraak sekshop

Drie mannen uit Valkenswaard in de leeftijd van 19 tot 22 jaar zijn vannacht rond 01.30 uur op de Luikerweg in die plaats aangehouden voor poging inbraak in een seksshop. Toen de verdachten de politie aan zagen komen kozen ze het hazenpad. Na een korte achtervolging kon het drietal worden aangehouden. De glaslatten van de vitrine waren door de verdachten al verwijderd. Bij de aanhouding boden de verdachten verzet. Politiehond Tygo moest er even aan te pas komen om het al te opdringerige publiek op afstand te houden. De verdachte zijn in verzekering gesteld. Wat men uit de vitrine wilden stelen is niet bekend.