2e persbericht van donderdag 11 september 2003

Eindhoven 12-09-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hond zet tanden in dwerg schnautzer en zijn baas

En 55 jarige Eindhovenaar heeft bij de politie gemeld, dat hij woensdagochtend door een pitbull-achtige loslopende hond in zijn been is gebeten. De man moest zich hier voor onder doktersbehandeling stellen en kreeg een injectie.

Volgens de man liet hij zijn kleine dwerg schnautzer aangelijnd uit toen er plots een soort pitbull op zijn hondje kwam afgerend. De man probeerde zijn kostbare bezit tegen de aanval te beschermen, maar werd toen zelf slachtoffer en in zijn been gebeten. Ook de schnautzer kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf, want hij/zij werd in rug en buik gebeten. Gelukkig viel het letsel mee. De eigenaar gaat ermee naar de dierenarts. De politie probeert te achterhalen van wie de loslopende hond is, die wel meer in de buurt zonder baas is gesignaleerd.

Eindhoven: Bromfietsdief aangehouden

De politie heeft vanmiddag op de Woenselse Markt in Eindhoven een 18 jarige inwoner uit Eindhoven aangehouden, die een bromfiets probeerde te stelen. De verdachte merkte kennelijk te laat, dat de brommer nog op het stuurslot stond. Hij kwam hierdoor ten val. Dat was het publiek opgevallen, die de politie waarschuwden. De verdachte probeerde nog te vluchten voor de politie, maar was niet snel genoeg. Hij is aangehouden. De bromfiets liep voorzover bekend geen schade op.

Eindhoven: Twee jeugdige zakkenrolsters aangehouden

De politie heeft vanmiddag om drie uur op de Rechtestraat in Eindhoven twee meisjes van 13 en 14 jaar aangehouden die bij een vrouw uit haar handtas de portemonnee hadden gerold. De vrouw stond op haar gemak tussen de kledingrekken te kijken toen ze plots merkte dat de rits van haar handtas open stond. De twee meisjes die naast haar stonden probeerden zich uit de voeten te maken, maar de vrouw zag nog net dat een van de twee de portemonnee van het slachtoffer onder haar blouse wilde stoppen. Samen met winkelpersoneel werd het tweetal aangehouden. Volgens een van de verdachten vond ze het opmaken van een proces-verbaal niet zo nodig nu de portemonnee toch al terug was bij de vrouw. Daar dacht de politie toch anders over.