Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

16 mei 2003

Week van het Platteland verplaatst naar september

Wegens onzekerheid rond de vogelpestepidemie is de Week van het Platteland, die zou worden gehouden van 20 tot en met 29 juni a.s. uitgesteld tot september. De Week van het Platteland staat nu gepland van 12 tot en met 21 september. De openingsmarkten die verschillende provinciale AJK's organiseren, vinden hoogstwaarschijnlijk plaats op 13 september.

De situatie met de vogelpest en de gevolgen ervan zijn nog zo onduidelijk, dat het LTO-bestuur heeft gekozen voor uitstel van de Week van het Platteland. Alhoewel het aantal uitbraken zowel in Nederland als in België de afgelopen weken fors is teruggelopen, is nog niet te overzien wanneer het sein 'epidemie onder controle' kan worden gegeven en zal worden gestart met de aanvoer van jonge dieren op de bedrijven.

In de Week van het Platteland worden plaatselijk en regionaal honderden grote en kleine, veelal agrarisch getinte, evenementen en bijeenkomsten gehouden om de aandacht te vestigen op het leven, werken en recreëren op het platteland. Vanuit de land- en tuinbouworganisaties wordt ingespeeld op de toenemende belangstelling in dorpen en steden voor het buitengebied. Het belang van een aantrekkelijk landelijk gebied gaat iedereen aan en daarom wordt bij tal van activiteiten in de Week samengewerkt met andere organisaties en particuliere initiatieven.