Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 18 augustus 2003

Optibase demonstreert geavanceerde encoding en streaming oplossingen op de IBC

Optibase Ltd. een vooraanstaande fabrikant van encoding en streaming oplossingen, zal op de komende International Broadcasting Convention (IBC) te Amsterdam haar nieuwe MPEG en Windows Media encoding- en streaming producten demonstreren.

MPEG MovieMaker 400

Optibase zal haar eerste realtime MPEG-4 hardware encoder oplossing in de vorm van de MovieMaker 400 series introduceren.

De MovieMaker 400 bestaat uit een PCI uitbreidingskaart welke in staat is om realtime ISO/ISMA compliant MPEG4 bestanden te encoderen, of te streamen via IP netwerken.

MPEG MovieMaker 200S Publisher VOD

De MovieMaker 200S Publisher VOD is de nieuwste telg uit de beproefde serie MovieMaker 200 MPEG 1 en 2 hardware encoders, en is compatible met de CableLabs VOD specificatie. Daarnaast is deze encoder gecertificeerd voor DVB, ATSC en Dolby. De MovieMaker 200S Publisher encoders ondersteunen Dolby Digital 5.1 pass-through en DTV-CC EIA 708 closed captioning.

Optibase kondigt tevens IMX/MXF support aan, waardoor haar encoders een kostenbesparend alternatief vormen voor dure NLE systemen in video ingest systemen.

MGW2000e

De MGW2000e is het real-time multichannel MPEG1 en 2 streaming platform van Optibase, welke is ontworpen voor hoge kwaliteit live en on-demand video over IP netwerken. Toegepast wordt de MGW2000e in oplossingen zoals TV op de desktop, training, patiënten bewaking, en beveiligingstoepassingen.

De laatste versie van dit product beschikt over een zg. Traffic Shaping Mechanism welke de videokwaliteit garandeert bij elke beschikbare bandbreedte. De MGW2000e is compatible met RealOne Player, Quicktime Player. Samen met InfoValue QuickVideo software vormt de MGW2000e een end-to-end oplossing voor streaming video.

Speciaal voor low-latency toepassingen introduceert Optibase tevens haar eigen player, te zien op de IBC.

MGW2400
De MGW2400 een real-time multichannel Windows Media hardware streaming platform. De MGW2400 encodeert tot 6 kanalen live video in hoge kwaliteit, vanaf extreem lage bitrates per kanaal (64kbps). De MGW2400 is in staat om 48 unicast of multicast gebruikers te bedienen, en kan met behulp van een externe Windows Media server verder uitgebreid worden.

MGW5100

Met behulp van de MGW5100 zal Optibase op de IBC realtime transcoding van live TV kanalen van DVB naar lage bitrate MPEG2 demonstreren op de stand van Orca, een provider van breedband TV oplossingen. (stand 2.230). De MGW5100 is een oplossing specifiek voor kabel en breedband providers voor het streamen en realtime transcoderen van MPEG1, MPEG 2, en Windows Media formaten. De MGW5100 is geschikt voor streaming over IP en ATM breedband netwerken, en beschikt over geavanceerde redundancy en hotswap mogelijkheden.

Optibase is aanwezig op de IBC van 12 t/m 16 september in de RAI te Amsterdam op standnummer 2.249 (Hal 2)

Bij dit persbericht is via ftp een presskit te downloaden met al het fotomateriaal van de genoemde producten.

Ga hiervoor naar ftp://ftp.inside.nl/pub/optibase/presskit.zip

Voor meer informatie over de Optibase producten kunt u terecht bij de Nederlandse importeur:

Inside Technology B.V.

Fortranweg 7
3821 BK Amersfoort

Tel. 033 4558524
Fax 033 4558310
Email info@inside.nl

Internet : http://www.inside.nl
http://www.optibase.com

---- --