Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 19 augustus 2003

COMO introduceert een drietal nieuwe producten op de IBC

COMO Computer & Motion GmbH, een Duitse fabrikant van digitale video oplossingen, demonstreert op de komende International Broadcasting Convention (IBC) te Amsterdam een drietal nieuwe producten.

DV-1394 PRO SDI convertor

De DV-1394 PRO SDI is een DV/SDI naar analoog video convertor, waarvan zojuist de nieuwe versie MKII beschikbaar is gekomen.

Deze convertor converteert in beide richtingen DV naar analoog (composite, s-video en componenten), DV naar SDI, en SDI naar analoog (composite, s-video en componenten).

Hiermee is dit de ideale oplossing voor professionele omgevingen waar altijd alle signaalvormen beschikbaar moeten zijn, of waar analoog video of SDI gekoppeld moet worden aan DV of DV-CAM gebaseerde NLE systemen.

DV@Disk

De nieuwe DV@Disk harddisk videorecorder is gebaseerd op de technologie van DV compressie.

Deze recorder is voorzien van een verwisselbare 160GB harddisk en voorzien van een ethernet IP interface. Video wordt opgeslagen in een PC compatible formaat, zodat deze eenvoudig verder verwerkt kan worden.

Daarnaast beschikt de DV@Disk over een RS232 remote control interface, playlist functionaliteit en slow motion functies. De bediening is gelijk aan een videorecorder door het knoppenpaneel aan de voorzijde.

Gecombineerd met bovenstaande DV-1394 PRO SDI convertor beschikt men over een complete professionele digitale VCR met analoge en SDI in- en uitgangen.

Content@disk

Content@disk is een Linux gebaseerd video opslag en archiveringssysteem voor MPEG 2 of DV videobestanden.

Het systeem is voorzien van een webgebaseerde gebruikersinterface waardoor dit systeem ideaal is in intranet en internet omgevingen.

Door middel van het speciale door Como ontwikkelde streaming systeem op basis van MPEG 4, is het mogelijk om op afstand, eventueel via internet, de database te raadplegen en te zoeken op specifieke content. Content@disk kan worden uitgebreid met een automatisch play-out systeem, en een encoding station voor het digitaliseren van videomateriaal.

Het systeem is standaard opgebouwd met een RAID-5 gebaseerd opslagsysteem, en kan eenvoudig worden uitgebreid al naar gelang de behoefte.

Op de IBC zal dit systeem uitgebreid gedemonstreerd worden.

COMO is aanwezig op de IBC van 12 t/m 16 september in de RAI te Amsterdam op standnummer 2.327 (Hal 2)

Bij dit persbericht is via ftp een presskit te downloaden met het fotomateriaal van de genoemde producten.

Ga hiervoor naar ftp://ftp.inside.nl/pub/como/presskit.zip

Voor meer informatie over de producten van COMO kunt u terecht bij de Nederlandse importeur:

Inside Technology B.V.

Fortranweg 7
3821 BK Amersfoort

Tel. 033 4558524
Fax 033 4558310
Email info@inside.nl

Internet : http://www.inside.nl
http://www.como.com

---- --