Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

04-09-2003
Nieuw recreatief fietspad langs De Swadde
Feestelijke opening op vrijdag 12 september

Volgende week vrijdag 12 september wordt door wethouder K. van der Ploeg en gedeputeerde T. Baas het nieuwe recreatieve fietspad door het pas aangeplante bos langs het riviertje De Swadde officieel in gebruik genomen.

Op 16 april 2002 heeft het college van B&W ingestemd met de aanleg van een recreatief fietspad door het jonge bos nabij de Egypte en langs De Swadde, tussen Buitenpost en Veenklooster. Hiervoor is in het kader van de Plattelânsprojekten een subsidie ontvangen. Afgelopen juni is het fietspad door aannemer Nooren BV opgeleverd en klaar voor gebruik. Bij de opening volgende week vrijdag wordt door de wethouder tevens een picknickset (tafel en bankjes) aangeboden aan de landinrichtingscommissie Twijzel - Buitenpost. Deze set wordt bij de poel (pingo) langs het pad geplaatst.

Recreëren op de fiets
Achtkarspelen staat bekend om de goede mogelijkheden om er op uit te trekken met de fiets. Denk onder andere aan het Swaddepaed bij Twijzelerheide, het Paradyske bij Buitenpost en het Langpaed van Surhuizum naar Roodeschuur. Met het nieuwe fietspad is er een prachtige nieuwe verbinding door een stukje nieuwe natuur bijgekomen. Het college spreekt echter de wens uit dat er ooit nog eens een verbinding tussen dit nieuwe pad en de wegen in het Veenklooster-bos, in de gemeente Kollumerland c.a., gerealiseerd kan worden. Hierdoor ontstaan er nog meer mogelijkheden voor de recreant in het gebied.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Jorien Bakker van Bureau Communicatie, telefoon 0511 - 548144