Ingezonden persbericht


Persbericht

Rhenen, 8 september 2003

Vitae knapt Het Berenbos in Rhenen op

Op vrijdag 12 september knappen zo'n 275 medewerkers van personeelsbemiddelaar Vitae Het Berenbos in Rhenen op. Zij doen dit in samenwerking met Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming. Vitae realiseert eens per 1,5 jaar met behulp van alle medewerkers een dergelijk project om inhoud te geven aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het gaat daarbij om projecten die anders geen doorgang zouden vinden.

Alertis zet zich in om het voortbestaan van beren en hun leefomgeving te verzekeren. Een van de meest bekende projecten van Alertis is Het Berenbos in Rhenen, waar beren met een naar verleden worden opgevangen. De beren die in Het Berenbos wonen komen o.a. uit Turkije, Rusland en Bosnië en werden bijvoorbeeld geëxploiteerd als dansbeer of circusbeer.

Vitae gaat er op vrijdag 12 september voor zorgen dat het onderkomen van deze beren vóór de winter flink wordt opgeknapt, zodat ze met een gerust hart de winterrust in kunnen gaan. De Vitae-ers zullen o.a. de loopbrug repareren en verven, bomen rooien, holen repareren, nieuwe aanplanting in het bos realiseren en de vijver schoonmaken.

Het is alweer de vijfde keer dat Vitae zich gaat inzetten voor een goed doel. Voorgaande projecten waren het Viaanse bos bij Vianen, Stichting Ursula in Nieuwveen, de Hoenderlogroep in Hoenderlo, het Kinderkasteel in Sint Michielsgestel en Stichting Thedinghsweert in Tiel.

**** Einde persbericht ****