Amsterdam RAI

VTB 2004
2 sep 2003

VTB NIEUWE STIJL naar SEPTEMBER 2004

Het afgelopen jaar heeft de Vereniging voor de Tuinbranche VBTB met diverse belanghebbende partijen uit de tuinbranche om de tafel gezeten om over de toekomst voor de Vakbeurs voor de Tuinbranche (VTB) te spreken. Na grondig onderzoek en inventarisatie op welke wijze de VTB nieuwe stijl gestalte zou moeten krijgen, is besloten de vakbeurs van 12 tot en met 14 september te houden in de Jaarbeurs Utrecht. De keuze om met Amsterdam RAI als organisator van de beurs te blijven werken is genomen na intensieve gesprekken met de RAI en andere beursorganisaties.

RAI organiseert in de Jaarbeurs
Er zijn vele besprekingen gevoerd over een toekomstige vakbeurs voor de tuinbranche. Vanuit de branche kwam de wens de beurs in het najaar te organiseren vanwege het gunstige moment voor inkoop en communicatie. Amsterdam RAI kan vanwege een overvolle beursagenda dan geen plaats bieden.
De partijen die bij alle besprekingen en besluitvorming betrokken waren - te weten de Vereniging voor de Tuinbranche VBTB, de NVT (tuincentra), de VHG (hoveniers) en de promotieorganisaties PPH (planten), BBH (bloemen) en IBC (bollen) en Agri Retail gaven vervolgens de voorkeur aan de locatie Utrecht vanwege de centrale ligging en landelijke uitstraling. Bovendien biedt het de VTB de mogelijkheid om samen te werken met JEM en KortrijkXpo die op hetzelfde moment in de Jaarbeurs de vakbeurs Do It Yourself organiseren.

Nieuwe naam
Met het oog op het nieuwe concept, zal de VTB ook een andere naam gaan krijgen. De nieuwe titel voor de beurs en de invulling van het concept zullen medio oktober bekendgemaakt worden.

Amsterdam, 2 september 2003

Noot voor de redactie/