Gemeente Maastricht

3 september 2003

GemeenteLoket gesloten

Op vrijdag 12 september 2003 is het GemeenteLoket om 12.00 uur gesloten in plaats van om 14.00 uur. Op 26 september 2003 zal het GemeenteLoket de gehele dag gesloten zijn in verband met opleidingen.

De boer op tijdens Open Monumentendag

De meeste Nederlanders hoeven maar een paar generaties terug te gaan in de
familiegeschiedenis om te ontdekken dat hun voorouders op een boerderij woonden. Het is namelijk nog maar kort geleden dat een belangrijk deel van de Nederlandse bevolking haar bestaan vond in de landbouw. In aansluiting op het Jaar van de Boerderij 2003 staat de Open Monumentendag, zaterdag 13 en zondag 14 september, in het teken van Boerenbouw.

Verspreid over Maastricht worden boerderijen opengesteld voor publiek. Ook kunnen belangstellenden tentoonstellingen, proeverijen en concerten bezoeken. De fervente natuurliefhebber neemt deel een van de wandelingen, die onder deskundige leiding worden gehouden.

Wandeltochten
Op zaterdag en zondag wordt er gewandeld langs de boerderijen van Oud-Caberg. De tocht begint om 14.00 en om 15.00 uur vanaf Buurtcentrum De Luibe aan de Van Akenweg 15. Wie zich liever laat rijden, maakt vanaf het Moletteplein in Caberg een rondrit per rijtuig. De boerderijen van Oud-Caberg zijn van 13.00 tot 17.00 uur open voor het publiek.
In de Reijndershoeve aan de Van Akenweg 107 wordt een demonstratie spinnen gegeven. Daarbij wordt wol gebruikt van het Mergellandschaap. Op zondag zijn aan de Postbaan enkele hoeves en een schildersatelier te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur.

Sint Pietersberg
Wandelaars kunnen eveneens over de Sint Pietersberg en door Oud Sint Pieter struinen. De wandeling begint beide dagen om 12.30 uur en om 15.00 uur, verzamelen bij de Hoeve Lichtenberg. Er wordt ook een wandeltocht gehouden langs de berghoeves van de Sint Pietersberg. Deze tocht begint beide dagen om 12.30 uur op het Statieplein van Kanne in België. Op zondag kunnen liefhebbers een tocht maken over de Sint Pietersberg met de schaapskudde van Els Jetten van de Vereniging Natuurmonumenten. Deze wandeling begint om 14.00 en om 16.00 vanaf Hoeve Lichtenberg.

Hoeve
Wie alleen een boerenhoeve wil bezoeken komt ook aan zijn trekken. In Wolder zijn tussen 12.00 en 17.00 uur een achttal hoeves open. Wie de boerderijen wil bezoeken, begint bij kinderboerderij Daalhof aan de Romeinsebaan 200. Belangstellenden kunnen eveneens brouwerijhoeve Castermans (Cannerweg 262) en de wijnhoeve Nekum (Nekummerweg 31) van de familie Bollen bezoeken. De boerderijen zijn open tussen 11.00 en 17.00 uur.
Liefhebbers van tentoonstellingen, kunnen terecht in het museum van Oud Sint Pieter in Hoeve Lichtenberg. Het museum is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In Caberg is in buurthuis De Luibe op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur een tentoonstelling te zien over de boerderijen van Oud-Caberg. Verder kan men op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur in de Torenmolen Gronsveld een tentoonstelling bekijken van oude landbouwwerktuigen. Zaterdag wordt om 14.00 en 16.00 uur in de Heilig Hartkerk aan de Van Akenweg een lezing gehouden door Mevrouw I. Paulussen. De lezing gaat over de bouw en de inrichting van de kerk van Oud-Caberg.

Kasteelboerderijen
Op zaterdag zijn tussen 11.00 en 17.00 uur vier kasteelboerderijen geopend. Dat zijn de hoeve Severen in Amby, kasteelboerderij Borgharen, kasteelhoeve Hartelstein in Itteren en de boerderij van Kasteel Vaeshartelt.
Op zondag worden er in het bakhuis van Hoeve Lichtenberg vlaaien gebakken tussen 10.00 en 16.00 uur. Om 12.30 uur is er een samenzang-concert op de binnenplaats van de boerderij Broex, Postbaan 58, door het Cabergs koor "Us Vrun". En op de binnenplaats van hoeve De Hazendans (Heserstraat 20) wordt om 13.00 uur een concert gegeven door de Harmonie St. Petrus en Paulus uit Wolder, gevolgd door een braderie vanaf 14.00 uur.

Op beide dagen zijn er speciale activiteiten voor kinderen, namelijk van 13.00 tot 17.00 uur op kinderboerderij Daalhof (op zondag vanaf 14.00 uur) en op de boerderij van Huize Maasveld in Heugem (Maasvelderweg 1). In Maasveld is beide dagen een kinderkermis van 14.00 tot 17.00 uur. Zaterdag vindt van 10.00 tot 12.30 uur op kinderboerderij De Wieringenberg in De Heeg (Maastrichterweg 2B) het snoeien van de kersenboomgaard plaats.

Programmaboekje
Een gratis programmaboekje met alle gegevens over de Open Monumentendag ligt klaar bij de VVV Maasticht en in het Centre Céramique. Van de wandel- en fietsroutes langs boerderijen in het Jekerdal, Oud-Caberg en Wolder zijn afzonderlijke routebeschrijvingen te krijgen. Wie een wandeling wil maken, moet van te voren een ticket kopen bij de VVV, Kleine Staat 1. De kaarten zijn nu al te koop. Voor een rondrit per rijtuig en voor het bezoeken aan boerderijen is geen kaartje nodig.

Maak een afspraak met het GemeenteLoket

Het GemeenteLoket biedt een nieuwe vorm van dienstverlening waarmee u lange wachttijden kunt voorkomen: via internet of telefoon kunt u voor een aantal producten een afspraak maken. Voorlopig zijn dat het rijbewijs (eerste aanvraag, verlenging en uitbreiding categorieën), de Nederlandse Identiteitskaart en verschillende soorten Nederlandse paspoorten. Voor spoedprocedures kunt u geen afspraak maken. Als u op de afgesproken tijd in het GemeenteLoket aan de Randwycksingel bent, dan wordt u vrijwel meteen geholpen.

Internet
Als u via internet een afspraak wilt maken, dan surft u uiteraard eerst naar www.maastricht.nl. Daar typt u in het zoekbalkje linksboven in het scherm het gewenste product in. Vervolgens toets u de `enter'-toets in of u klikt op zoek. Ook kunt u kiezen voor `GemeenteLoket' en daar het gewenste product zoeken. In de zoekresultaten die hierna verschijnen, klikt u op het gewenste product. Vervolgens krijgt u alle benodigde informatie overzichtelijk op het scherm. Klik op de rode knop `afspraak maken via internet', dan opent zich het afsprakenscherm. Hier kunt u zelf met enkele muisklikken een dag en tijdstip uitkiezen die u het beste uitkomt. Groene balken geven beschikbare tijden aan, witte balken zijn reeds gereserveerde tijden. Als u een afspraak heeft gemaakt, ziet u een overzicht op het scherm dat u kunt uitprinten. U heeft dan al meteen uw volgnummer. Omdat de inroostering van de balies twee dagen van tevoren plaatsvindt, moet u minimaal twee werkdagen van tevoren reserveren. Als u dus op donderdag op www.maastricht.nl gaat kijken, dan kunt u vanaf maandag een afspraak vastleggen. Maximaal kunt u twee weken vooraf een afspraak maken. Let er hierbij wel op dat u voor ieder verschillend product een aparte afspraak dient te maken. Als u samen met uw echtgeno(o)t(e) een paspoort wilt verlengen en twee kinderen wilt bijschrijven, moet u dus vier afspraken maken. Op het afgesproken tijdstip kunt u plaatsnemen in de wachtruimte. Op de schermen die in de wachthal hangen zal uw volgnummer verschijnen met het nummer van de balie waar u terecht kunt.

Telefoon
Ook via de telefoon is een afspraak snel gemaakt. U belt (043) 350 40 00 en vertelt onze medewerker waarvoor u een afspraak wenst te maken. De medewerker noteert uw gegevens en reserveert een dag en tijdstip van uw keuze, mits er nog plaats is. Ook kunt u informatie krijgen over prijzen en voorwaarden. Overigens gelden dezelfde beperkingen als bij internet, dus minimaal twee en maximaal veertien dagen van tevoren reserveren. Voor een afspraak die u via de telefoon geregeld heeft, dient u zich wel bij de receptie te melden.

Inkopen en méér op 7 september

Kennismaken met de mensen, steden en culturen in de euregio. Met dat doel organiseert Maastricht samen met Kumulus, het Centrum voor de Kunsten in Maastricht aanstaande zondag 7 september een euregionale koopzondag onder de naam Shopping+. Na Heerlen, Aken en Luik is dit de vierde van de in totaal vijf euregionale bezoekersdagen. Op 4 oktober aanstaande volgt Hasselt met de vijfde.

Waarom Shopping+ ? Omdat het om meer dan alleen winkelen gaat. Tijdens deze euregionale koopzondag in Maastricht kunt u het winkelen namelijk combineren met het bijwonen van diverse (gratis toegankelijke) uitvoeringen en exposities in de stad. Deze worden verzorgd door een groot aantal enthousiaste amateur-kunstenaars uit Maastricht.

Het programma ziet er als volgt uit:

11.00 - 17.00 uur:
Open Dag West en expositie "Kumulus in de buurt" (Herbenusstraat 89)

12.00 - 13.30 uur:
Marswedstrijden door harmonieën en fanfares in de binnenstad en spectaculaire presentatie van het nieuwe Kumulus-logo op het Vrijthof

13.30 - 17.30 uur:
Podium Vrijthof
SLIM/Kumulus Bigband
Flamencodans
Bigband Aachen
Jazzdance
Bigband Heerlen

13.30 - 17.30 uur:
Podium Onze Lieve Vrouweplein
blOUm (popband)
Kumulus Strijkorkest
Kumulus Symfonieorkest
Streetdance
Afrikaanse dans
Tapdance
Flamencodans
Jazzdance

12.00 - 17.00 uur
Kunstconfrontaties op onverwachte locaties in de binnenstad en winkels.

Bij het samenstellen van het programma is nauw samengewerkt met lokale partijen, zoals culturele organisaties, detailhandelsverenigingen en horecabedrijven. Het volledige programma is ook te lezen op www.shoppingplus.info.
(Zie ook Speciale koopzondagen).

Kolkenzuigen

In opdracht van de afdeling Integraal Beheer van Gemeente Maastricht wordt in week 35 begonnen met het schoonmaken van de straatkolken (de rioleringsputten). Om de medewerkers de gelegenheid te geven de straatkolken goed te reinigen wordt u verzocht om deze vrij te houden en uw auto niet bovenop een straatkolk te parkeren. De schoonmaakactie loopt tot en met week 38. Begonnen wordt in de buitenwijken. In week 38 worden de kolken in het centrum schoongemaakt. Onderstaand overzicht laat zien wanneer welke buurten aan de beurt zijn:

Week 36: Wyckerpoort, Heugemerveld, Wittevrouwenveld, Scharn, Dousberg-Hazendans, Daalhof, Pottenberg, Belfort, Brusselsepoort en Mariaberg.
Week 37: Randwyck, Heugem, Heer, De Heeg, Vroendaal, Malberg, Oud-Caberg, Caberg, Boschpoort, Bosscherveld, Malpertuis en Statenkwartier (Frontenzijde)
Week 38: City en de buurten binnen de singels.

Beperkte openstelling gemeentelijk InfoCentrum aan de Vissersmaas

wegens vakanties zijn de openingstijden van het centrum tijdens de periode 8 september t/m 26 september tijdelijk beperkt. U kunt hier dan op werkdagen terecht van 09.00 tot 14.30 uur. Telefonisch blijft het centrum gewoon bereikbaar.

Open dag bij 150-jarige Brandweer Maastricht

De Maastrichtse brandweer houdt op zondag 14 september een open dag in het kader van het 150-jarig bestaan. Van 10 tot 17 uur kunnen belangstellenden op die dag terecht in de kazerne van de brandweer aan de Willem Alexanderweg 101. De kazerne kan dan van binnen worden bekeken en er worden allerlei activiteiten gehouden.

Bezoekers kunnen een route door het gebouw volgen, waarbij men een goede indruk krijgt van het werk en de huisvesting van de brandweermensen. Het wagenpark kan worden bekeken en er zijn stands waar men folders en informatie kan krijgen over de brandweer, brandpreventie en de hulpverlening bij ongelukken en rampen. In de oefenruimte draait een video over het nieuwe communicatiesysteem C2000. In de kantine kan men een hapje en een drankje krijgen, verzorgd door de personeelsvereniging van de brandweer. En dan is er nog het dakterras met vijver en eenden.

Demonstraties
Buiten geeft de brandweer demonstraties over de aanpak van branden en ongelukken en het materiaal dat daarbij gebruikt wordt, zoals de hoogwerker. De gaspakkenploegen van Maastricht en Born en de duikploeg van Eijsden demonstreren hun werkwijze. De brandweer van het Belgische Maasmechelen is eveneens aanwezig op de open dag. Verder laat de brandweer zien hoe beknelde slachtoffers uit een autowrak worden gehaald, met de medewerking van een zgn. Lotusgroep die de slachtoffers spelen. Ook de rol van de politie, GGD, EHBO en dierenambulance komt aan bod. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd.

Parkeren voor bezoekers van de open dag kan bij Geusselt, vanwaar permanent een gratis pendelbus naar de brandweerkazerne rijdt. Dat wordt met verwijzingsborden aangegeven. De kazerne is ook bereikbaar met lijn 27 van
de Stadsbus, ofwel met lijn 25 naar Geusselt en vandaar verder met de gratis pendelbus vanaf het parkeerterrein. Aan de Sionsweg komt tijdens de open dag een bewaakte fietsenstalling.

Efficiënt
De Maastrichtse brandweer is sinds 1999 gehuisvest in de nieuwe brandweerkazerne in Limmel. Het gebouw is zo efficiënt ingericht, dat de brandweermensen binnen een minuut na een alarm in hun voertuig onderweg zijn. Bij een uitruk gaan de verkeerslichten op het Noorderbrugtracé automatisch op rood. Door de gunstige ligging bij de Noorderbrug en andere doorgaande routes kan de brandweer bijna altijd binnen de gestelde tijd van zes minuten ter plaatse zijn.

De kazerne bestaat in feite uit drie onderdelen, namelijk de remise voor de voertuigen met werkplaatsen en opslagruimte op de begane grond, het verblijfs- en slaapgedeelte van de uitrukploeg en een kantoorgedeelte.Voor het dienstdoend brandweerpersoneel zijn er doelmatig ingerichte slaapkamers, een gezamenlijke huiskamer met zithoek en TV, een kantine en een fitnessruimte.

Servicepunt Detailhandel: een uniek project in Maastricht

Lang zal het niet meer duren voordat verschillende projecten zijn afgerond en lintjes worden doorgeknipt. De nieuwe Bijenkorf opende 27 augustus de deuren, over de Maasboulevard rijdt al verkeer. Winkelcentrum Entre Deux wordt grondig aangepakt en uitgebreid. Dergelijke projecten scheppen banen. Maar dan moet wel het juiste personeel op de juiste plek terechtkomen.

"Kijk in de Grote Staat maar eens om je heen. In zó veel zaken zie je briefjes achter de etalageruit: zaterdaghulp gevraagd, vakantiehulp gevraagd, personeel gevraagd. In heel Maastricht komt de detailhandel mensen tekort", vertelt Jo Persoon, directeur van de Federatie Ondernemingsverenigingen Maastricht (FOVM). Deze Federatie behartigt de belangen van 22 ondernemingsverenigingen uit het midden- en kleinbedrijf in Maastricht. Begin dit jaar nam de federatie het initiatief om het personeelstekort in de Maastrichtse detailhandel aan te pakken.

Samenwerking
Directe aanleiding waren het Markt-Maasproject, de uitbreiding van winkelcentrum Entre Deux en de nieuwe Bijenkorf in de binnenstad. Dit resulteerde in het Servicepunt Detailhandel. Het wordt gehuisvest in het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Het Servicepunt Detailhandel kan een belangrijke bijdrage leveren aan de professionalisering van het personeelsbeleid van de Maastrichtse midden- en kleinbedrijven. De realisatie is een samenwerking tussen FOVM, CWI en MKB Nederland, de organisatie voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland. En dat is uniek. Het is de eerste keer dat in Nederland een dergelijke samenwerking plaatsvindt en een dergelijk initiatief wordt gerealiseerd.

Laagdrempelig
Het Servicepunt Detailhandel is allereerst een `ontmoetingsplek' voor werknemers, werkzoekenden en werkgevers van de detailhandel. Het Servicepunt bundelt de vacatures en wensen van de Maastrichtse detailhandelaren. Tegelijkertijd bemiddelt het Servicepunt voor werkzoekenden. De keuze voor het CWI als vestigingsplaats voor het nieuwe Servicepunt Detailhandel, zit 'm in de laagdrempeligheid van het instituut. Het CWI heeft een zeer grote naamsbekendheid; iedereen weet dat werkzoekenden en werkgevers bij het CWI terechtkunnen. En het CWI beschikt over praktische benodigdheden als datasystemen, kennis van de arbeidsmarkt en arbeidsbemiddeling.

Uitbreiding
Bij het CWI staat iedereen geregistreerd die een uitkering ontvangt en werkzoekend is. Volgens Wil Prickaerts, manager van het CWI Maastricht, zijn dat nu ruim 6700 mensen voor de regio Maastricht-Meerssen-Eijsden. Vanzelfsprekend had het CWI voor de cliënten al een specifieke zoekmogelijkheid in de detailhandel. Prickaerts: "Het grote voordeel van het nieuwe Servicepunt voor het CWI is dat de Maastrichtse werkgevers uit midden- en kleinbedrijf zich nu bij ons zullen melden met hun personeelswensen. Het CWI krijgt daardoor de beschikking over meer vacatures voor haar cliënten dan voorheen." Daarnaast worden met de komst van het Servicepunt Detailhandel de mogelijkheden uitgebreid, vertelt Prickaerts. "Het CWI is er voor klantbemiddeling. Wij zorgen voor de match. En hoewel het niet de taak van het CWI is mensen te scholen, kunnen in de toekomst cliënten andere scholingsmogelijkheden voor de detailhandel krijgen, dankzij het budget dat de FOVM meeneemt en de fondsen waarover zij beschikt." Het CWI op haar beurt sponsort het initiatief van de federatie door de werkruimte en eigen consulenten beschikbaar te stellen.

Onderzoek
"In september gaan we een onderzoek doen onder de Maastrichtse detailhandel", vertelt Gerard van Lith, senior adviseur bij het Servicepunt Arbeidsmarkt MKB. Dit Servicepunt is een samenwerking tussen het MKB Nederland, het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, en het CWI. Het heeft als taak om de brancheorganisaties in Nederland te ondersteunen, bijvoorbeeld bij werving, onderzoek of beleid. Logisch dus dat de FOVM deze organisatie in de arm nam. Het onderzoek, de tweede fase van het Servicepunt Detailhandel in Maastricht, wordt een schriftelijke enquête onder de Maastrichtse ondernemers in de detailhandel. Van Lith: "Zo kunnen we in kaart brengen welke vacatures de ondernemers beschikbaar hebben, wat voor soort mensen ze zoeken, welke cursussen ze aan hun zittend personeel willen aanbieden, en wat ze voor zichzelf zouden willen." De derde en laatste stap is dan dat het Servicepunt Arbeidsmarkt MKB een concreet werkplan 2004 schrijft voor het Servicepunt Detailhandel Maastricht.

Aantrekkingskracht
De detailhandel zelf omvat zo'n 25 branches. Van mode tot vakfotografie tot juweliers. De verwachting is dat deze branches in Maastricht ook profiteren van het nieuwe Servicepunt Detailhandel. Nu de aantrekkingskracht van het CWI als ontmoetingsplek van werkgever en werknemer is vergroot, zullen ook de brancheorganisaties makkelijker hun weg vinden. Een voorbeeld hiervan is de brancheorganisatie `Branche Bureau Mode'. Deze organisatie is al bezig met werving voor oudere werknemers in Maastricht, onder de titel `Rimpels zijn in de mode'. "Voordat het Servicepunt Detailhandel bestond, was dat erg lastig, of het gebeurde gewoon niet", aldus Van Lith. "Vanuit het Servicepunt Detailhandel kunnen nu gericht acties worden ondernomen."

Proeftuin
Het Servicepunt Detailhandel is al van start gegaan en zal eind september officieel worden geopend. Het gaat in eerste instantie om een afgebakende periode, tot 2004. Persoon: "We zetten het Servicepunt Detailhandel in de markt voor anderhalf jaar. Tot die tijd is het nog een proeftuin. De vooronderstellingen van dit verhaal zullen dan moeten blijken. Als de ondernemer uit Maastricht van het Servicepunt gebruikmaakt en we werkzoekenden naar tevredenheid kunnen accommoderen, is het geslaagd."

Het Servicepunt Detailhandel is gevestigd aan Het Bat 12A. Bel voor meer informatie (043) 329 12 33.

Vaststelling voorlopige subsidieplafonds cultuursubsidies 2004

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat zij bij besluit van 14 juli 2003 voor de verstrekking van subsidies voor cultuurprojecten in 2004 (*) de volgende subsidieplafonds hebben vastgesteld:

Projectsubsidies professionele kunst en cultureel erfgoed Aanvragen indienen vóór 1 oktober 2003

- voor professionele kunsten (inclusief evenementen) EUR 98.700
- voor cultureel erfgoed EUR 16.000

Projectsubsidies beeldende kunst en vormgeving
Voor projecten in de 1e helft van 2004; indienen vóór 1 oktober 2003. Voor projecten in de 2e helft van 2004; indienen vóór 1 maart 2004
- voor beeldende kunst EUR 44.100 1e trancheEUR 29.400 2e tranche
- voor cultureel ondernemerschap EUR 10.920 1e tranche EUR 7.280 2e tranche

Projectsubsidies Actieplan Cultuurbereik
Voor projecten in de 1e helft van 2004; indienen vóór 1 oktober 2003. Voor projecten in de 2e helft van 2004; indienen vóór 1 maart 2004
- voor cultuurbereik EUR 30.000 1e tranche EUR 20.000 2e tranche
- voor cultuur en school EUR 27.000 1e tranche EUR 18.000 2e tranche

Verstrekking van deze subsidies geschiedt op basis van de door ons vastgestelde beleidsregels projectsubsidies op de desbetreffende deelterreinen en met inachtneming van de Algemene Subsidieverordening van Gemeente Maastricht. Deze beleidsregels zijn vastgesteld bij collegebesluit van 23 juli 2002. De gewijzigde beleidsregels beeldende kunst en vormgeving zijn vastgesteld op 1 april 2003. De beleidsregels zijn opvraagbaar via de website van Gemeente Maastricht: www.maastricht.nl. De verdeling van de subsidies vindt plaats overeenkomstig de verdeelregels, zoals opgenomen in de betreffende beleidsregels (zie website Gemeente Maastricht).

Uitdrukkelijk vermelden wij hierbij dat het om voorlopige subsidieplafonds gaat. De definitieve subsidieplafonds kunnen pas worden aangegeven, nadat de gemeenteraad van Maastricht, in zijn vergadering van oktober 2003, de gemeentebegroting 2004 heeft vastgesteld. In verband met noodzakelijke bezuinigingen kunnen de hierboven aangegeven plafonds worden verlaagd.

(*) projecten in 2004 zijn projecten waarvan de openbare presentatie of het eindresultaat in 2004 plaatsvindt

Vaststelling voorlopige subsidieplafonds structurele cultuursubsidies voor de periode 2005 2008

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat culturele instellingen en initiatieven, die in aanmerking willen komen voor een meerjarig subsidie in de periode 2005-2008, daartoe een verzoek moeten indienen vóór 15 november 2003.

Voor deze subsidies hebben wij een subsidieplafonds vastgesteld van EUR 506.368,-. Verstrekking van deze subsidies geschiedt op basis van de door ons vastgestelde beleidsregels structurele subsidies voor instellingen op het gebied van professionele kunst en cultureel erfgoed en met inachtneming van de Algemene Subsidieverordening van Gemeente Maastricht. Deze beleidsregels zijn eerder vastgesteld bij collegebesluit van 23 juli 2002 en opvraagbaar via de website van Gemeente Maastricht: www.maastricht.nl. De verdeling van de subsidies vindt plaats overeenkomstig de verdeelregels, zoals opgenomen in de betreffende beleidsregels (zie website Gemeente Maastricht)

Uitdrukkelijk vermelden wij hierbij dat het om voorlopige subsidieplafonds gaat. De definitieve subsidieplafonds kunnen pas worden aangegeven, nadat de gemeenteraad van Maastricht, in zijn vergadering van oktober 2003, de gemeentebegroting 2004 heeft vastgesteld. In verband met noodzakelijke bezuinigingen kunnen de hierboven aangegeven plafonds worden verlaagd.

Gewijzigde beleidsregels projectsubsidies beeldende kunst en vormgeving én

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat zij:
* op 1 april 2003 hebben vastgesteld de gewijzigde beleidsregels projectsubsidies beeldende kunst en vormgeving. Deze beleidsregels treden in werking op 1 januari 2004 en vervangen de op 23 juli 2002 vastgestelde beleidsregels projectsubsidies beeldende kunst en vormgeving. In deze beleidsregels wordt aangegeven op basis van welke voorwaarden en criteria wordt beoordeeld welke projecten op het gebied van beeldende kunst en vormgeving aanmerking komen voor een projectsubsidie van de gemeente Maastricht. Tengevolge van deze verandering worden subsidieverzoeken nog maar 2 keer per jaar behandeld. Er gelden bovendien 2 uiterste data van inlevering van de subsidieverzoeken.


* op 23 juli 2002 hebben vastgesteld de beleidsregels structurele subsidies voor instellingen voor professionele kunst en cultureel erfgoed. Deze beleidsregels zijn in werking getreden op 1 augustus 2002. In deze beleidsregels wordt aangegeven op basis van welke voorwaarden en criteria wordt beoordeeld welke instellingen in aanmerkingen komen voor een structureel subsidie van de gemeente Maastricht, aan welke eisen moet worden voldaan in de periode van vier jaar waarvoor een subsidie wordt verleend en hoe monitoring plaatsvindt. Deze beleidsregels zijn opvraagbaar via de website van Gemeente Maastricht: www.maastricht.nl.