Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-09-2003

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 12 september
Nederland 2 ­ 21.35 uur


---
DONNA TARTT EN RICKY MARTIN IN EERSTE TROS TV SHOW

In de eerste uitzending van het 23e (!) seizoen van zijn TROS TV SHOW heeft Ivo Niehe een aantal illustere gasten. Zo ontmoet hij de Amerikaanse schrijfster Donna Tartt.

De als volstrekt onbenaderbaar bekend staande bestsellerauteur werd door Niehe 'ontdooid' door haar in één van de duurste huizen van ons land te ontvangen. De kluizenaar (ze sluit zich bijna tien jaar op voor elk nieuw boek) voelde zich zichtbaar op haar gemak in het Amsterdamse pand dat voor ruim 8,5 miljoen euro te koop staat. Tartt kan met recht een bestsellerauteur worden genoemd, want voor haar eerste boek kreeg ze meteen een voorschot van 450.000 dollar. Alleen al in Nederland werden bijna 800.000 exemplaren verkocht. ("Ik had als kind al iets met Nederland. Door de prentenboeken. Wonderlijk voor een meisje uit een klein plaatsje in Mississippi om zich zo tot Nederland aangetrokken te voelen. En nu bijna veertig jaar later verkopen mijn boeken hier het beste...")

Verder is Jan Mulder te gast. Hij praat met Ivo over zijn fascinatie voor getallen en 'het fenomeen Niehe'. Ricky Martin treedt op en Ivo heeft een gesprek met hem.