ADO Den Haag

PERSMEDEDELING

Den Haag, woensdag 3 september 2003

T.a.v. de sportredactie

INFORMATIE VOOR DE PERS OVER DE WEDSTRIJD ADO DEN HAAG - FC VOLENDAM

Vrijdag 12 september a.s. speelt ADO Den Haag de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (aanvang wedstrijd 20.00 uur). Wij willen graag uw aandacht vragen voor de volgende punten.

ACCREDITATIE
De wedstrijd is toegankelijk voor journalisten en fotografen in het bezit van een NSP-kaart.

PARKEREN
Zoals bekend zijn de parkeerfaciliteiten rondom het Zuiderparkstadion voor Eredivisiebegrippen helaas ontoereikend. Om toch tot een acceptabel aantal parkeerplaatsen te komen heeft ADO Den Haag met Politie Haaglanden en Gemeente Den Haag afgestemd dat de pers langs de binnenring van het Zuiderpark mag parkeren. Journalisten in het bezit van een NSP-kaart kunnen hierdoor parkeren naast het parkeerterrein van Bowling World op de ringweg in het Zuiderpark.

Voor u zijn de volgende zaken van belang:


* Maak bij het binnenrijden van het Zuiderpark middels het tonen van uw NSP-kaart aan de stewards duidelijk dat u een mediavertegenwoordiger bent; Zij zullen u vervolgens naar een parkeerplaats wijzen.
* Er kan alleen aan de linkerkant van de binnenring geparkeerd worden;
* Er is sprake van eenrichtingsverkeer; het is dus niet toegestaan te keren;
* De uitgang van de binnenring bevindt zich aan de Loevesteinlaan;
* Parkeren dient links van de rijbaan te geschieden en dus niet op het gras.

Er wordt gezocht naar een definitieve oplossing. Daarom vragen wij begrip voor deze tijdelijke parkeervariant die van kracht zal zijn tegen FC Volendam en naar alle waarschijnlijkheid RBC Roosendaal.

FOTOGRAFEN
Fotografen die in aanmerking wensen te komen voor een parkeerplaats in de TV-compound direct naast het stadion kunnen dit aangeven door een e-mail met naam en kenteken te versturen naar pers@adodenhaag.nl. Wij laten u vervolgens zo spoedig mogelijk weten of het mogelijk is te parkeren in de TV-compound.

Wij verzoeken de aanwezige fotografen wanneer zij zich opstellen aan de oostzijde van het veld zich achter de boarding te positioneren.

PERSINGANG
In het verleden zijn er verschillende ingangen van de pers in gebruik geweest. Om de toegang tot het stadion voor mediavertegenwoordigers zo spoedig mogelijk te laten verlopen is er met ingang van de wedstrijd ADO Den Haag - FC Volendam een aparte persingang gecreëerd. Deze ingang is gesitueerd naast de publieksingang voor de Zuidtribune (in de hoek tussen de Zuid- en de Westtribune). Op de plattegrond (zie bijlage) kunt u een uitgebreide routebeschrijving waarop ook de persingang is aangeduid bijgesloten. Op vertoon van uw NSP-kaart kunt u hier toegang tot het stadion verkrijgen.

Met vriendelijke groet,

Mark Jansen
PR & Communicatie
ADO Den Haag
PB 32400
2503 AC Den Haag

T: +31 (0)70 - 30 54 507
F: +31 (0)70 - 30 54 599
M: +31 (0)6 - 188 17 396
E: m.jansen@adodenhaag.nl
I: www.adodenhaag.nl