Ingezonden persbericht


RECTIFICATIE/CORRECTIE: Wijziging datum
Deborah Gravenstijn start WK tegen Yang

ROTTERDAM - Judoka Deborah Gravenstijn start het wereldkampioenschap judo in de klasse tot 57 kilo in het Japanse Osaka zaterdag 13 september, om 12.00 uur plaatselijke tijd tegen de voor haar totaal onbekende Yang uit Taiwan.

In de groep van de Rotterdamse judoka zijn verder een sterke opponent uit Australië en Korea ingedeeld. De meest geduchte tegenstander die Gravenstijn in het schema kan treffen, is de Spaanse wereldkampioene van 1999 en Olympisch kampioene van 2000 Fernandes. Indien beiden hun partijen in winst omzetten, ontmoeten ze elkaar in de halve finale.

In het schema van de klasse tot 57 kilo, met in totaal 55 deelneemsters, ontbreken de Franse voormalig Europees kampioene Harel en de Engelse Cox. De Japanse Kusakabe, bronzen medaillewinnares van Sydney, is door haar bond niet geselecteerd voor dit WK.

In de Osaka-jo Hall wordt de pupil van Jan de Rooy door insiders gerekend tot de vijf kanshebbers voor mondiaal goud. Topfavoriet is de Cubaan Lupetey die echter in het andere deel van het schema zit, waardoor Gravenstijn haar alleen in de finale kan treffen. Een plaats bij de eerste vijf van het eindklassement van het toernooi in Osaka is voldoende voor directe kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Athene.

Gravenstijn vertrok nagenoeg blessurevrij naar Japan. In de aanloop naar het evenement had de eerste luitenant van de luchtmacht nog last van haar rechterknie. Mede door inspanningen van fysiotherapeut Jan Hermans werd dit ongemak verholpen. De kleine Rotterdamse leeft momenteel ontspannen naar het toernooi toe en neemt vandaag tussen de trainingen door deel aan een Japanse theeceremonie en les kalligrafie.

Nadere informatie

Ardie den Hoed 06-53.45.05.23 of adenhoed@fastforward.nu


---- --