Stad Utrecht 10.10 uur

Utrecht 12-09-2003 - Persberichten stad Utrecht

Utrechter met knuppel en vuurwapen aangehouden
UTRECHT De politie kreeg donderdag rond 15.00 uur meerdere meldingen binnen van een vechtpartij op de Duurstedelaan. Agenten troffen een 23-jarige Utrechter aan, die zei dat hij met een knuppel geslagen was door een daar eveneens aanwezige 57-jarige plaatsgenoot. De knuppel van deze man werd afgepakt. Toen de politie vervolgens deze 57-jarige man wilde fouilleren begon hij zich te verzetten, waarna hij met gepast geweld naar het politiebureau werd gebracht. Daar troffen agenten eveneens een vuurwapen aan.
De 23-jarige wenste geen aangifte van mishandeling te doen. Hij rende ineens naar zijn auto, reed vol gas achteruit en schepte daarbij bijna twee voetgangers. Ook deze Utrechter werd vervolgens aangehouden.

Boete voor dronken Utrechtse vrouw
UTRECHT Op de Prins Hendriklaan trok de rijstijl van een 33-jarige vrouw uit Utrecht de aandacht van agenten. Deze rijstijl bestond uit het voeren van verkeerde verlichting, schokkerig rijden en het zowel naar links als naar rechts aanzetten van richtingaanwijzers. Uit de ademanalyse in het politiebureau kwam 325 ug/l naar voren. Dit was reden voor een bekeuring. Daarbij kwam nog dat de vrouw geen rijbewijs bij zich had.