Politie Groningen

Persberichten vrijdag 12 september 2003

Provincie Groningen 12-09-2003 -

Groningen: meisje gewond bij verkeersongeval
Een 17-jarig meisje is donderdagmiddag op de kruising Korrebrug en de Ulgersmaweg gewond geraakt. Het meisje reed op haar fiets en kreeg geen voorrang van een 61-jarige automobiliste uit Groningen. De fietster kwam ten val en liep een scheenbeenbreuk op. Zij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval opgemaakt.

Groningen: inbreker loopt aderlijke bloeding op
De politie heeft donderdagochtend een 42-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor inbraak. De dakloze man had een raam van een bouwkeet opengebroken en liep daarbij een aderlijke bloeding op. De politie verleende eerste hulp, waarna de verdachte voor behandeling naar het ziekenhuis werd gebracht. Bij de inbreker trof de politie enkele goederen aan, die afkomstig waren uit de bouwkeet. Na behandeling in het ziekenhuis werd de verdachte aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. De eigenaar van de bouwkeet heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: diverse controles
De politie heeft donderdag op de ringwegen, de Plataanlaan, Beneluxweg en Friesestraatweg, snelheidscontroles gehouden. In totaal passeerden 1600 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 32 bestuurders te hard. De snelste rijder reed op de ringweg 122 km/uur. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden voor huiselijk geweld
De politie heeft donderdagnacht in een woning aan de Soerabajastraat een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De man had onenigheid gekregen met zijn 36-jarige vriendin. Hierbij mishandelde hij zijn vriendin door haar op het lichaam te slaan. Ook werd een mobiele telefoon door de verdachte vernield. De vrouw vluchtte met haar kinderen naar vrienden, waar de politie werd gewaarschuwd. De verdachte kon later in de woning van de vrouw worden ingerekend. Hij is ingesloten. De man zal vandaag worden gehoord. p> Winschoten: politie ontmantelt acht hennepplantages
Met een actie heeft de politie in Winschoten donderdag in acht panden hennepplantages ontmanteld. In totaal werden op de acht adressen 1050 hennepplanten en 1625 gram gedroogde henneptoppen aangetroffen. Bij vijf kwekerijen werd illegaal stroom afgetapt. Tegen de eigenaren van de plantages wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle planten en toebehoren zoals lampen en transformatoren zijn ter vernietiging afgevoerd.

De politie bracht donderdag een bezoek aan panden in Winschoten in de Marktstraat, Bellingwolde Hoofdweg, Midwolda Niesoordlaan, Oude Pekela Schipperswijk, Blijham Kerklaan, Nieuw Scheemda Karspellaan en in Oostwold aan de Nieuweweg en de Groeveweg. De grootste hoeveelheid planten, 330 stuks, werd aangetroffen in Midwolda. Door de energieleverancier wordt aangifte gedaan van het illegaal aftappen van stroom.

De informatie over de kwekerijen was op verschillende manieren bij de politie terechtgekomen. Dit varieerde van overlastklachten, eigen waarnemingen van politiemensen en op andere wijze verkregen informatie. Om reden van efficiëntie werd besloten de plantages in een dag op te ruimen.

Kolham: botsing met vier autos op A7
Op de A7 bij Kolham botsten donderdagochtend vier personenautos tegen elkaar. Een 18-jarige automobiliste uit Ter Apel botste tegen een voor haar rijdende auto in een langzaam rijdende file. De aangereden auto schoof door zodat uiteindelijk vier autos bij de aanrijding betrokken raakten. Een 32-jarige automobilist uit Hoogezand werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Drie autos werden weggesleept door een berger. Het verkeer op de A7 ondervond enige tijd hinder van het ongeval.

Bedum: lastige ex-vriend aangehouden
Een ruzie tussen een 44-jarige vrouw en haar 57-jarige ex-vriend mondde donderdagavond uit in een worsteling. De vrouw verklaarde dat de man haar in het Boterdiep wilde gooien en haar mishandelde. De gewaarschuwde politie arresteerde de man in zijn woning aan de Herestreek. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Verkeerscontrole
Op de hoofdweg in Harkstede werd donderdagochtend een
radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 868 gecontroleerde voertuigen reden er 102 harder dan 50 km per uur. Hoogste snelheid 86 km per uur. Op de Meenteweg in Schildwolde werd donderdagochtend de snelheid van 73 voertuigen gemeten. 11 reden sneller dan de limiet van 50 km per uur met als hoogste snelheid 74 km per uur. Op de Kielsterachterweg bij Hoogezand werd donderdag geconstateerd dat 150 van de 1777 gecontroleerde voertuigen harder reed dan 50 km per uur. Hoogste snelheid 84 km per uur. Op de Delleweg bij Middelstum werd een 26-jarige man uit Middelstum in zijn bestelauto met een snelheid van 138 km per uur betrapt. Dat was 58 km per uur harder dan de toegestane limiet. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Op de N360 tussen Ten Boer en Appingedam werden donderdag 8 bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Ook op de Churchillweg werden 65 bestuurders gecontroleerd op het dragen van de gordel. 1 bekeuring werd uitgedeeld. Op de N46 bij Bedum werden twee bonnen uitgeschreven voor het zogeheten kleven (het op te korte afstand rijden van de voorganger) van automobilisten. Op de Woldweg in Sebaldeburen (80 km weg) werd een snelheidscontrole gehouden waarbij 25 voertuigen te hard reden. In totaal werden 288 metingen verricht. Hoogst gemeten snelheid was 109 km per uur.