Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-09-2003
Persberichten van vrijdagmorgen 12 september 2003

Persberichten van vrijdagmorgen 12 september 2003

Inbraak in winkel

EMMEN In de afgelopen nacht werd een inbraak gepleegd in een winkel aan de Wilhelminastraat. De ruit van de voordeur werd vernield waarna men kon binnenkomen. Er werden vanuit een vitrinekast 8 digitale cameras weggenomen. Schadebedrag nog niet bekend.

Inbraak in bouwkeet
NIEUW AMSTERDAM Woensdagavond of nacht is ingebroken in een bouwkeet van een werkvoorzieningschap. Deze keet stond aan de Dreef. De deur werd opengebroken waarna een gereedschapkist werd weggenomen. Schade ongeveer 250 euro.

Diefstal tijdens verhuizing
HOOGEVEEN Tijdens een verhuizing van een 72-jarige vrouw werden twee lampen gestolen Een schemerlamp en een staande lamp met 2 bollen stonden op de stoep aan de Schoolstraat om ingeladen te worden toen ze werden weggenomen. De lampen hebben een waarde van bijna 200 euro.

Aanhoudingen na vechtpartij
HOOGEVEEN Donderdagmiddag werden twee mannen uit Hoogeveen aangehouden na een vechtpartij aan de Zuidwoldigerweg. Aanleiding was een vechtpartij waarbij enkele meiden waren betrokken. De 43-jarige vader van een van de betrokken meiden sloeg de ruiten van een woning in omdat volgens hem daar iemand verbleef die bij die vechtpartij was betrokken. Daarnaast bedreigde hij ook nog eens enkele betrokkenen met de dood. Een 20-jarige man werd aangehouden voor opruiing omdat hij, nadat de rust was weer gekeerd, mensen ophitste opnieuw geweld te gebruiken.

Weggelopen jongen terug
MEPPEL Donderdagavond laat kwam de 15-jarige weggelopen Damion Boender uit Meppel terug bij zijn woning. Hij was uit Noord Limburg terug gefietst omdat hij heimwee had.

Balletjespistool ingenomen
ASSEN -Donderdagmiddag kwam een melding bij de politie dat een jongen met een pistool liep te zwaaien aan het Kanaal. Onderzoek wees uit dat het om een 18-jarige knaap uit Appelscha ging die een balletjespistool had. Het betrof een imitatie van een 9 mm semi-automatisch vuistvuurwapen en als zodanig geschikt voor het bedreigen van mensen. Hij verklaarde dat hij aan het Kanaal een vriend had laten zien hoe je er mee schiet en hij had op paaltjes in het water geschoten. Het wapen werd in beslag genomen en de jongen kreeg een boete van 130 euro.