Partij van de Arbeid

boundary="----------=_1063353304-25820-148"

Mime-Version: 1.0

Den Haag, 12 september 2003

Vragen van het lid Hamer (PvdA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

1. Wat is er waar van het bericht, dat een scholengemeenschap via het boekenfonds oude boeken uitleent aan leerlingen en vervolgens daarvoor de nieuwwaarde in rekening brengt?

2. Vindt u het acceptabel, dat de gebruiksboeken een nieuwprijs van ^ 398,50 hebben en de ouders een bedrag van ^ 302,40 voor het boekenfonds in rekening wordt gebracht?

3. Acht u het juist, indien ook boeken die op school ter inzage liggen, zoals woordenboeken, atlassen enz. via het boekenfonds bij de ouders in rekening worden gebracht?

4. Wat blijft er onder deze omstandigheden nog overeind van de overweging van de toenmalige staatssecretaris Netelenbos, dat de kosten van de schoolboeken voor ouders binnen de perken zouden kunnen blijven via een boekenfonds, waarbij de school toch minstens vijf jaar zou kunnen doen met een boek?

5. Vindt u dat een school de kosten die zij bij de ouders in rekening brengt voor het boekenfonds ondoorzichtig mag laten?

6. Rekent u het tot uw taken om de schoolkosten die naar ouders doorberekend worden, binnen de perken te houden, of beschouwt u dit als uitsluitend de verantwoordelijkheid van de schoolleiding in samenspraak met de medezeggenschapsraad? Welke overwegingen liggen daaraan ten grondslag?

7. Op welke wijze(n) houdt u zicht op de ontwikkeling van de kosten die scholen op ouders verhalen voor het boekenfonds?

8. Welke actie gaat u in dezen ondernemen?

>


---
Tweede Kamer der Staten-Generaal www.tweedekamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.