Partij van de Arbeid

boundary="----------=_1063352813-25820-48"

Mime-Version: 1.0

Den Haag, 12 september 2003

Vragen van de leden Stuurman en Timmer (beiden PvdA) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

1. Hebt u kennisgenomen van het artikel over slaapdiensten die doorbetaald moeten worden, in de Volkskrant d.d. 10 september 2003?

2. Bent u de mening toegedaan dat het arrest zal impliceren, dat extra betalingen van loon gedaan moeten gaan worden aan vooral werknemers in de zorgsector?

3. Acht u het aannemelijk dat deze uitspraak leidt tot openbreken van de betreffende CAO's? 4. Hoe denkt u de gevolgen die dit kan hebben voor de budgettering op te vangen? 5. Hoe denkt u de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen, als door deze uitspraak loonkosten stijgen? 6. Welke stappen wenst u te nemen, indien door uitvoering van de uitspraak sprake zou zijn van overtreding van het Arbeidstijdenbesluit? 7. Kan deze uitspraak ook gevolgen hebben voor andere sectoren dan de in het artikel genoemde? 8. Zo ja, welke sectoren? 9. Welke stappen wenst u aangaande deze sectoren te nemen, indien de uitspraak wordt gevolgd?

>


---
Tweede Kamer der Staten-Generaal www.tweedekamer.nl

Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.