Politie Gelderland-Midden

Ede; Alleen maar op de uitkijk gestaan .
Publicatiedatum: 12-09-2003

Hij vertelt de politie dat hij alleen maar op de uitkijk heeft gestaan. Oh ja, en computers aangepakt om in de auto te leggen. Verder heeft hij niks gedaan. En toch is t'ie aangehouden. Aldus de lezing van een 23-jarige Amsterdammer, die op 5 augustus is aangehouden op de Galvanistraat in Ede. Hij wordt op heterdaad betrapt bij een bedrijfsinbraak. Zijn maatjes weten te ontkomen met een aantal computers.

Die maatjes, zo zegt hij, heeft hij ontmoet in een shoarma restaurant in Utrecht. De verdachte wil naar Amsterdam. Hij krijgt een lift aangeboden, alleen moeten z'n maatjes eerst ". iets halen". Hoewel hij van meet af aan aangeeft daar niet aan te willen meewerken, accepteert hij de lift en gaat hij toch voor hen aan het werk. En dat loopt dus met een aanhouding af. Tegen de man is proces-verbaal op gemaakt. Het onderzoek naar zijn "maatjes" wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---

Wageningen - jeugdige inbrekers aangehouden
Publicatiedatum: 12-09-2003

De politie heeft donderdagavond op een sportcomplex aan de Generaal Foulkesweg twee jeugdige Wageningers aangehouden op verdenking van een inbraak. Beide verdachten, twee jongens van 14-jaar, werden in een gebouw aangetroffen na meldingen van getuigen, die gezien en gehoord hadden dat er werd ingebroken. De jongens bleken bij hun aanhouding diverse goederen op zak te hebben waarvan zij later verklaarden deze te hebben gestolen. Beide verdachten zijn later na verhoor naar huis gestuurd. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - auto weg na woninginbraak
Publicatiedatum: 12-09-2003

Onbekende dieven zijn na een inbraak in een woning aan de Herfsttuin in Barneveld er met de auto van de bewoners vandoor gegaan. De inbraak vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag. De daders wisten zich toegang te verschaffen door een raamkozijn aan de achterzijde te forceren. Vervolgens werd de woning doorzocht, waarbij de inbrekers de hand wisten te leggen op de autosleutels. Daarmee wisten zij de auto, een zilvergrijze Audi A3, aan de praat te krijgen en mee te nemen. Uit de woning worden ook nog een aantal anderen goederen vermist.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---