Dienstenbond CNV

Leden gezocht voor Deelnemersraad PNO Media
12-09-2003

Medezeggenschap van deelnemers en gepensioneerden in het wel en wee van hun pensioenfondsen is een 'hot item' en juist nu van groot belang. Een van de mogelijkheden om invloed uit te oefenen is verkozen te worden tot lid van de deelnemersraad van PNO Media, ons pensioenfonds. Wij willen u oproepen om in de deelnemersraad plaats te nemen.

De deelnemersraad heeft adviserende en controlerende taken en speelt een grote rol bij het bepalen van het beleid van het bestuur. De leden van deze raad vertegenwoordigen de bij het fonds aangesloten werkenden en gepensioneerden en vormen een serieus en gerespecteerd klankbord. Hun niet te onderschatten invloed is in wetgeving, de statuten van het fonds en een eigen reglement vastgelegd.

Zetels
De deelnemersraad telt 30 zetels, waarbij 24 zetels zijn gereserveerd voor werkenden en 6 voor gepensioneerden. Van de voor de werkenden beschikbare zetels zijn er onder meer als gevolg van uitdiensttreding thans 13 niet bezet.

Ter opvulling van deze vacatures wordt nu een aanvullende verkiezing georganiseerd. Kandidaten dienen werkzaam te zijn bij een bij PNO Media aangesloten organisatie. Het werk vraagt uiteraard betrokkenheid bij de materie, maar het tijdsbeslag is niet zeer groot. Er zijn enige vergaderingen per jaar. Hiervoor gelden een vacatie- en een reiskostenregeling.

Niet vertegenwoordigd
De CNV Dienstenbond onderkent het grote belang van deze raad, participeert daarin voluit en roept gegadigden op om van belangstelling hiervoor blijk te geven. Het gaat bij deze verkiezing om deelnemers aan het fonds die actief werkzaam zijn. De CNV Dienstenbond is thans in deze categorie helaas niet meer vertegenwoordigd. Wel nemen al enkele gepensioneerden namens de CNV Dienstenbond aan de beraadslagingen in deze raad deel.

Korte termijn
In verband met de uiterste termijn, 3 oktober 2003, voor de kandidaatstelling dienen belangstellenden dit zo spoedig mogelijk kenbaar te maken bij het secretariaat van het Pensioenfonds PNO Media, tel: (035)6259211.

Informatie kan worden verkregen bij beide door de CNV Dienstenbond aangewezen bestuurders van PNO Media; Martijn Donker, tel: (035)6460580 en Niek Heizenberg, bestuurder namens gepensioneerden, tel: (020)6418735 (op weekdagen van 10.00 tot 11.00 uur), alsmede bij Gert Dekkers, directiesecretaris van PNO Media, tel: (035)6259215.