Gemeente Dalfsen

11/09/2003

Overeenstemming over huurprijzen sportvelden

Dalfsen - Gelijke monniken, gelijke kappen. Vanaf 1 januari 2004 is dat van toepassing op de verhuur van de sportvelden aan de Dalfser voetbalverenigingen. Het gemeentebestuur van Dalfsen bereikte onlangs overeenstemming met de besturen over het gelijkstellen van tarieven. Met dit resultaat komt een eind aan een discussie van enkele jaren. B&W van Dalfsen zijn verheugd over deze uitkomst. Hiermee is een forse stap gezet op het harmoniseringspad.

Tot op heden zijn er afzonderlijke afspraken met de voetbalverenigingen over de huur en de werkzaamheden op en rond de sportvelden. De herindeling Dalfsen-Nieuwleusen en de eerdere herindeling van Lemelerveld bij Dalfsen zijn hier mede debet aan. Vanaf 1 januari geldt dat de verenigingen zelf een deel van het onderhoud voor rekening nemen in de vorm van bijvoorbeeld het kalken van de lijnen op het veld. Ook de verantwoordelijkheid voor aanschaf van materialen, zoals doelnetten, kalk en vlaggen, komt bij de verenigingen te liggen. In ruil daarvoor verlaagt de gemeente de huur van de wedstrijd- en wetravelden met 50,-- per jaar. De gemeente Dalfsen blijft ook verantwoordelijkheid voor de doelen. Verder blijft de gemeente -als goede verhuurder- in de toekomst ook medewerking verlenen aan het zogenoemde inbranden van de lijnen op de velden. De reden hiervan is dat dit werk erg nauw luistert. Op verzoek van de verenigingen voert de gemeente deze klus eens per jaar voor aanvang van het seizoen uit.

De tarieven die de gemeente samen met de besturen van de voetbalverenigingen overeengekomen is, gelden voor een periode van drie jaar. De harmonisering van de huurprijzen en de efficiëntere aanpak van onderhoud en beheer leveren een aanzienlijke besparing op in tijd en geld.