AutoRai

11-9-2003

Nieuwe Rover Streetwise in loodzware World Cup Rally

Richard Dunwoody, de bekendste springruiter uit Engeland die zelfs tweemaal de Grand National heeft gewonnen, wil wat grotere sprongen gaan maken. Hij neemt daarom deze maand deel aan de gruwelijk zware World Cup Rally die start in Londen en eindigt in de Sahara woestijn. Zijn voertuig: de nieuwe Streetwise urban on-roader van Rover.

Richard heeft zijn keuze op de Streetwise laten vallen, omdat een aantal kwaliteiten van deze nieuwe Rover uitstekend van pas komt in een lange-afstand rally. De standaard K Series motor levert 103 pk en is daarmee de best presterende auto in de 1.4-liter klasse. De robuuste bumpers, wielkastbeschermers en rubberen beschermstrips beschermen de buitenzijde van de Streetwise, terwijl daardoor tegelijkertijd een stoer uiterlijk wordt gerealiseerd.

Heel belangrijk zijn ook de grote grondspeling, de grote wielen en de versterkte veren die er voor zorgen dat de Streetwise geen problemen heeft met diverse soorten ondergrond en onverhard terrein. Ze voorzien zelfs in een grote mate van comfort tijdens de afmattende autorally.

Deelname aan de World Cup Rally is alleen toegestaan voor autos met een standaard motor, tot een maximum van 1.4 liter, een standaard versnellingsbak en dito remmen. In voorgaande jaren hebben de MG ZR en de Rover 25, voorzien van dezelfde krachtbron als de Streetwise, in dit evenement uitstekend gepresteerd met verschillende toptien klasseringen. Vorig jaar eindigde een MG ZR zelfs als tweede in het Algemeen Klassement, het beste resultaat ooit van MG in de internationale rallysport.