Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

12-09-2003
Verkeershinder N455

Onlangs heeft het verkeer op de N445 ter hoogte van vakgarage Straathof te Nieuwe Wetering veel hinder ondervonden van de opstelling van twee grote 650 tons in verband met hijswerkzaamheden ten behoeve van de aanleg van de HSL. Ondanks uitgebreid overleg tussen de gemeente en betrokken partijen vooraf en het plaatsen van een verkeerslichtinstallatie, leidde een samenloop van omstandigheden tot het ontstaan van een lange rij wachtende auto´s en bleek politiebegeleiding noodzakelijk.

Komende week worden de liggers voor het fietsviaduct op hun plaats gehesen. Er komen dan ook weer grote kranen aan te pas. De opstelling van deze kranen is naast de weg. Het autoverkeer zal hiervan dus geen hinder ondervinden. De fietsers die nu een pad hebben tussen de HSL en de N445 worden langs de kranen omgeleid.

Ook vinden er 6 transporten van de liggers plaats over de N445 tot aan de keet van de BHM. Omdat de liggers 4,5 m breed zijn wordt tijdens dit transport het verkeer vanuit Leiden enkele minuten stilgezet, net lang genoeg om vanaf de rotonde bij Nieuwe Wetering naar het keten terrein van de BHM aan de Lange Dwarsweg te rijden. Het verkeer richting Leiden kan gewoon achter het transport meerijden. Dit zijn slechts korte perioden en hier wordt geen overmatige overlast van verwacht.