1e persbericht van vrijdag 12 september 2003

Eindhoven 12-09-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets in woning aangehouden

In haar woning in Stratum is donderdagmiddag rond 15.40 uur onder verzet een 41-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van fietsdiefstal. Een getuige had bij de politie gemeld dat vanaf de Van Wassenhovestraat donderdagmiddag een fiets werd weggenomen met behulp van een auto. Het kenteken was bij de politie bekend waarop zij bij de verdachte vrouw uitkwamen. In de berging van de woning van de vrouw werd een opengebroken fiets aangetroffen. Deze is in beslag genomen. De vrouw is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Vrouw valt als ze van haar tas beroofd wordt

Op de Rode Kruislaan is donderdagmiddag rond 14.45 uur een 43-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw fietste over het fietspad van de eerdergenoemde straat toen ze plotseling van achteren een bromfiets hoorde naderden. Meteen greep ze haar tas vast die onder haar snelbinders zat. Eén van de twee jongens op de bromfiets begon plotseling aan haar tas te trekken waardoor de vrouw met haar fiets viel. De daders zijn er vervolgens met de tas, met daarin een portefeuille met rijbewijs en paspoort en een portemonnee met ruim 100 Euro en enkele pasjes, vandoor gegaan richting Roelantlaan. De vrouw liep verwondingen op aan haar knie en voet. De daders hebben beiden een lichtgetinte huidskleur en zijn ongeveer 18 jaar. Beiden hebben een normaal postuur en droegen donkere kleding.

Eindhoven: Verdachte van vernieling aangehouden

Vrijdagochtend rond 3.00 uur is een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Edenstraat. De man zou daar kort voor zijn aanhouding de ruit van de deur van een gebouw vernield hebben. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden

Op de Hoogstraat is vrijdag om 3.10 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had zijn vriend, een 30-jarige Eindhovenaar, mishandeld. Beiden waren een avondje gaan stappen en aan het eind van de avond kregen ze onenigheid. De 27-jarige man sloeg hem met de vuist in het gezicht. Een blauw oog, een kapotte lip en losse tanden waren het gevolg. De vriend deed aangifte en de verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man met drugs en boksbeugel aangehouden

Een 19-jarige Eindhovenaar is donderdag om 21.55 uur op de Achterbeekseweg aangehouden. De politie zag de man in een auto op het parkeerterrein aan de Achterbeekseweg zitten. De lichten van de auto waren uit. Bij controle vond de politie in de auto een cachet cocaïne en een boksbeugel. De man werd ingesloten. Bij een nader onderzoek in de auto vond de politie nog twee cachetten cocaïne en een joint.

Eindhoven: Man na huiselijk geweld aangehouden

In zijn woning in Gestel is vrijdag om 4.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zijn 26-jarige vriendin, met wie hij samenwoont, mishandeld. De vrouw was de straat opgevlucht. Haar ogen waren opgezet en ze had verschillende blauwe plekken in het gezicht. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief gepakt

Op de Kerkstraat is vrijdag om 2.15 uur een 29-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man had eerder op de avond de fiets van een 19-jarige Eindhovenaar afgepakt. Hij vroeg eerst of hij een rondje op de fiets mocht rijden, maar toen dat niet werd toegestaan pakte hij de fiets af en reed erop weg. Het slachtoffer zag later de dader staan en waarschuwde de politie. De fiets had hij niet meer bij zich. De verdachte is de cel ingegaan voor onderzoek.

Eindhoven: Drie bromfietsen in beslaggenomen bij bromfietscontrole

Bij een bromfietscontrole op de Pastoor Petersstraat zijn donderdagavond drie bromfietsen in beslaggenomen omdat ze te veel vermogen hadden. In totaal werden 47 bromfietsen gecontroleerd en dat leidde tot 40 verbalen. Daarvan was de helft voor een te hoog vermogen, 6 bestuurders hadden geen bromfietscertificaat, 9 bestuurders reden door rood, 2 droegen geen helm en 3 bromfietsen hadden geen goede verlichting. Een 19-jarige Eindhovense bromfietser negeerde een stopteken en ging er tussenuit. Op de Marconilaan kon de bromfietser klemgereden worden.

Helmond: Valse naam, zonder rijbewijs met drugs

Een 32-jarige Helmonder is donderdag om 19.45 uur op de Parkweg aangehouden. De man reed in een personenauto en hij probeerde weg te komen toen er een motoragent in de buurt van hem kwam. De motoragent ging er echter achteraan en op de Parkweg zag hij de auto met de Helmonder staan. De Helmonder gaf een valse naam op, bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en in zijn auto lag een cachet, vermoedelijk, cocaïne. In zijn kleding vond de politie ook nog een cachet met heroïne. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Onder invloed

Op de Heistraat is vrijdagochtend rond 3.15 uur een 33-jarige bestuurder van een camper uit Someren aangehouden. De man had behoorlijk gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim
1,95 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Medewerker verdacht van diefstal

Op de Kasteel Traverse is vrijdagochtend rond 6.30 uur een 26-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal van gereedschap van zijn werkgever. Het gereedschap werd weggenomen uit een bedrijfspand aan de Heistraat. Het gaat onder meer om een zaagmachine, een boormachine en twee boorhamers. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Beek en Donk: Diefstal diesel

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanuit de brandstoftanks van vier vrachtautos dieselolie gestolen. De vrachtautos stonden geparkeerd op het afgesloten terrein van een bedrijf aan de Vonderweg. De poort van het terrein is opengebroken. Er is ongeveer 1000 liter uit de tanks gestolen door de diesel over te hevelen.

Deurne: Verkeerscontrole

Op de Hagelkruisweg is donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 11 bekeuringen uitgedeeld. Acht voor het niet dragen van de autogordel, twee voor te hard rijden en één voor het niet handsfree bellen.

Heeze: Snelheidscontrole

Op de Geldropseweg is donderdag tussen 10.00 en 12.40 uur een snelheidscontrole gehouden waarbij 1131 voertuigen zijn gecontroleerd. 90 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.