Gemeente Gemert-Bakel


10-9-2003
Nieuws uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel

van dinsdag 9 september 2003

Starterslening zelfstandigen in kader van leefbaarheid dorpen Om dorpen leefbaar te houden is ondernemerschap van belang. Ondernemers creëren werkgelegenheid, zorgen voor winkelvoorzieningen en hebben een belangrijk aandeel in de lokale economie. Als het gaat om het treffen van voorzieningen ter bevordering en behoud van de leefbaarheid van kleine kernen stelt het college geen algemeen werkende regeling voor. Het college kiest voor maatwerk per situatie. Uitgangspunt daarbij is dat de gemeente een afgeleid risico draagt en dus niet het primaat heeft. Voorbeeld van een bijdrage kan zijn een achtergestelde lening.

Ontheffing van algemeen kampeerverbod voor eco-touristfarm De Biezen, Laarbeek Het college besluit ontheffing te verlenen van het algemene kampeerverbod voor het kleinschalige kampeerterrein De Biezen, als bedoeld in artikel 8, lid 2a van de Wet op de openluchtrecreatie. Dit voor de periode van 15 maart tot en met 31 oktober. Buiten deze periode is het niet toegestaan om op het terrein waarvoor ontheffing verleend is, kampeermiddelen aanwezig c.q. in gebruik te hebben. Het college besluit tot het uitnodigen van de eigenaar (evenals de eigenaar van "De Kastanjes") voor een bestuurlijk overleg over de inrichting van de kampeerterreinen.

Het kampeerterrein van De Biezen ligt in de gemeente Gemert-Bakel, terwijl de bijbehorende woning in de buurgemeente Laarbeek staat. Beslissing op bezwaar, oprichten v. 6 woningen "Gat van Binderseind"- Binderseind/Schoorswinkel Bij besluit van 4 juni 2003, bekendgemaakt bij publicatie van 6 juni 2003, is onder verlening van vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning verleend voor het oprichten van 6 woningen op de percelen Binderseind 37, Schoorswinkel 71,73,75,77 en 79 in Gemert. Tegen dit besluit zijn vijf bezwaren aangetekend. Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van het advies van de commissie Bezwaar en Beroep, tot het ongegrond verklaren van de bezwaren en tot het in stand laten van het bestreden besluit tot verlenen van de bouwvergunning voor het oprichten van 6 woningen op de percelen plaatselijk bekend Binderseind 37, Schoorswinkel 71,73,75,77 en 79 in Gemert. Het college stemt in met starterslening voor bouwkavel in de gemeente Het college van B&W stemt in met het advies van het Bemiddelend Orgaan NV een 'starterslening' van 30.000 euro te verstrekken uit het revolving fund van de gemeente Gemert-Bakel bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn), onder voorwaarden. Dit wordt de aanvrager schriftelijk meegedeeld. Benoeming buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Het college besluit tot het benoemen van wethouder H. Verkampen tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand. Rectificatie besluit voorbereidingsbesluit Binderseind Gemert 26 augustus Het college heeft op 26 augustus abusievelijk op basis van een onvolledige rapportage een besluit op bezwaren geformuleerd en gepubliceerd, zonder kennis te hebben kunnen nemen van het standpunt van de commissie Bezwaar- en Beroep. Het college besluit tot: 1. Intrekken van dat besluit. 2. Bericht aan voorzitter en leden Bezwaar- en Beroepscommissie. 3. Bericht aan de bezwaarmakers terzake.
4. Mededeling aan voorzitter raadscommissie met verzoek behandeling op te schorten. 5. Rectificatie in de pers / besluitenlijst:

Rectificatie van B&W over voorbereidingsbesluit Binderseind Op 26 augustus heeft het college op basis van een onvolledige rapportage een besluit genomen over behandeling van een voorbereidingsbesluit Binderseind en bezwaarschriften daartegen. Het advies was aangeleverd met de bedoeling om dit onderwerp op de agenda van de raadsvergadering van september te laten plaatsen. In het Gemerts Nieuwsblad van dinsdag 2 september en op de gemeentelijke website is echter abusievelijk dit besluit tot plaatsing op de raadsagenda weergegeven als zijnde een besluit van B&W op de ingekomen bezwaren. Van een besluit op de ingekomen bezwaren door ons college is evenwel geen sprake.. Dit kan ook niet, omdat het een bevoegdheid van de gemeenteraad is en vooraf het advies van de Commissie bezwaar en Beroep bekend moet zijn. Een aantal van de betreffende bezwaarschriften is door de Commissie Bezwaar en Beroep eerst in de hoorzitting van 28 augustus behandeld kunnen worden. In het belang van een goed procedureverloop hebben wij besloten de commissie voor te stellen om het raadsvoorstel over de bezwaarschriften voor de agenda van de raadscommissie ROV van 10 september op te schorten. Het voorstel is om het onderwerp nu in november 2003 in de commissie aan de orde te stellen.

Gemert, 9 september 2003
Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel