Openbaar Ministerie

Alkmaar, 12 september 2003

Verdachte schietincident Waagplein in bewaring gesteld

De 30-jarige R.C. uit Heerhugowaard, die dinsdag jl. is aangehouden als verdachte van het schietincident op het Waagplein op 6 juli, is vandaag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De man wordt verdacht van moord op de portier Mark Kerssens en ook van poging doodslag op de drie portiers, die hem na het schietincident achtervolgden.

Een speciaal team van rechercheurs van de politie Noord-Holland Noord onderzoekt het misdrijf. Dit onderzoek richt zich op dit moment in het bijzonder op een incident dat mogelijk eerder op de avond van 6 juli heeft plaatsgevonden tussen de verdachte en het latere slachtoffer. Uit het onderzoek naar het motief zijn tot nu toe geen aanwijzingen naar voren gekomen dat het slachtoffer betrokken zou zijn geweest bij criminele activiteiten zoals handel in drugs.

In het belang van het onderzoek heeft de rechter-commissaris, op vordering van het Openbaar Ministerie, de verdachte beperkingen opgelegd.
Onderzoeksbelang brengt ook met zich mee dat er op dit moment terughoudendheid wordt betracht met betrekking tot het naar buiten brengen van informatie over het onderzoek.