Ingezonden persbericht


11 september 2003

Nieuwe leergang "Intercultureel werken in zorg en welzijn"

De Academie Gezondheidszorg van Saxion Hogeschool IJselland in Deventer start in het studiejaar 2003/2004, in samenwerking met het Steunpunt Minderheden Overijssel te Almelo, de nieuwe leergang "Intercultureel werken in zorg en welzijn". De lesbijeenkomsten vinden plaats in het gebouw van Saxion Hogescholen aan de Handelskade 75 te Deventer.

Begrip voor mensen uit andere culturen is in onze steeds kleiner lijkende wereld erg belangrijk. Meer dan twintig procent van de bevolking in grote steden bestaat tegenwoordig uit mensen met een buitenlandse achtergrond. Op de werkvloer is deze ontwikkeling ook merkbaar, met name in organisaties voor zorg en welzijn. Om de communicatie tussen werknemers en hun allochtone cliënten in deze sector zo optimaal mogelijk te maken, is voor deze werknemers de leergang "Intercultureel werk in zorg en welzijn" opgezet.

De cursist leert onder andere de achtergronden van het gedrag van mensen uit andere culturen te begrijpen. Dit gebeurt aan de hand van persoonlijke cases en ervaringen uit de praktijk van de deelnemer. Gedurende de leergang komen er verschillende thema's aan bod, waaronder interculturalisatie van organisaties en diversiteit in landen en culturen.

De leergang wordt tweewekelijks aangeboden op dinsdagmiddag of -avond en neemt in totaal tien dagdelen in beslag. De cursist maakt zelf de keuze tussen de middag- of de avondsessie. De leergang wordt als open inschrijving aangeboden, maar kan op aanvraag ook in-company verzorgd worden. Iedere deelnemer krijgt na afloop van de cursus een bewijs van deelname; de leergang wordt niet specifiek getoetst.

-------------------------------------------EINDE PERSBERICHT----------------------------------------