Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 september 2003

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen twee personenauto's waarbij meerdere gewonden

Rijssen

Op donderdag 11 september omstreeks 17.53 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Burgemeester Knottenbeltlaan in Rijssen. Een 21-jarige automobilist uit Rijssen kwam vanuit de richting Markeloseweg. Bij het uitkomen van de bocht kwam hij op de andere weghelft terecht. De politie onderzoekt nog of zijn snelheid daar de oorzaak van was. Hij kwam daarbij in frontale aanrijding met een tegenligger. Zowel de 21-jarige als de tegenligger, een 39-jarige man uit Enter werden voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht en konden na onderzoek naar huis. Twee inzittenden van de 39-jarige, twee zoontjes van resp. 3 en 5 jaar oud moesten beiden ter observatie worden opgenomen. Beide auto's werden zwaar beschadigd afgesleept. Naar de toedracht wordt nog een nader onderzoek ingesteld. (bps: 03-110144)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen twee crossmotoren op een maïsland

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op donderdag 11 september omstreeks 19.50 uur vond een aanrijding plaats tussen twee crossmotoren op een braakliggend maïsland. Twee inwoners van Westerhaar-Vriezenveense Wijk waren daar aan het crossen en kwamen met elkaar in botsing. Beiden raakten gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. Een 27-jarige man brak zijn pols en een 17-jarige, welke geen helm droeg, raakte gewond aan zijn gezicht. (bps: 03-120170)

Aanhoudingen na inbraak

Na aantreffen van gestolen goederen in een auto en woning kan de politie drie personen aanhouden

Almelo

Op donderdag 10 september omstreeks 03.45 uur treft de politie voor een woning op de Zeven Bosjes in Almelo een auto aan, welke bij nader onderzoek geladen is met autoradio's en enkele televisies. Zij vermoeden dat deze van diefstal afkomstig zijn. Er blijkt inderdaad die nacht ingebroken in een bedrijf aan de Twentepoort West in Almelo. Zij willen daarop een woning aan de Zeven Bosjes binnen gaan om een eventuele verdachte aan te houden. De voordeur staat open en in de woning treffen zij nog meer soortgelijke goederen in verpakking aan, echter geen personen. Buiten de woning komen twee mannen in hun richting, waarvan een van hen verklaart bij de auto en de goederen te horen. Beide mannen, een 18- en een 36-jarige Almeloër worden daarop aangehouden. De goederen worden in beslag genomen. Uit het daarna ingestelde onderzoek wordt op donderdag 11 september nog een derde verdachte, de 25-jarige bewoner van de Zeven Bosjes aangehouden. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Volgens de aangever zouden er bij de inbraak voor ruim 6.000 euro aan goederen zijn weggenomen. De politie onderzoekt of deze verdachten ook in aanmerking komen voor een soortgelijke inbraak bij hetzelfde bedrijf twee maanden geleden. (bps: 03-119233)

Diefstal uit winkel

Drie verdachten na buurtonderzoek aangehouden.

Hengelo

Medewerkers van een bedrijf aan de Nieuwstraat in Hengelo meldden donderdag omstreeks 18.40 uur dat een drietal personen een dure jas hadden weggenomen uit de winkel. De beveiligingslabels waren aangetroffen in de paskamer. Eén van de medewerkers is vervolgens in een surveillanceauto gestapt en het signalement werd doorgegeven aan andere surveillance-eenheden. Even later werden de drie verdachten aangetroffen op het Marktplein door twee stadswachten en de medewerker van het bedrijf. De drie verdachten, twee mannen van resp. 32 en 31 en een vrouw van 28 jaar uit Borne werden aangehouden. Zij waren in het bezit van gereedschap waarmee de labels verwijderd kunnen worden. De jas werd niet aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten en ander onderzoek volgt. (BPS 03-120127)

Inbraak in woning

Groot aantal goederen weggenomen na inbraak

Hengelo

Een 41 jarige Hengeloër deed donderdag 11 september aangifte van een inbraak in een woning aan de Cor Lemairestraat. De inbraak had in de nacht van woensdag op donderdag plaatsgevonden. De achterdeur werd met grof geweld opengebroken. Uit de woning werden weggenomen een pc, tientallen dvd's, ruim honderd cd's een dvd-speler en een gitaar weggenomen. Een uitgebreid buurtonderzoek heeft nog geen nadere informatie opgeleverd. De waarde van de goederen is niet bekend. (BPS 03-119748)

Overschrijden maximumsnelheid

Motorrijder overschrijdt de maximumsnelheid met 75 km/h

Markelo

Tijdens de videosurveillance op donderdag 11 september omstreeks 18.55 uur werd een motorrijder gecontroleerd die wel erg veel haast had. Tijdens de controle op de Lochemseweg reed de man met een gemiddelde snelheid van 155 km/h waar 80 is toegestaan. De bestuurder, een 42 jarige inwoner uit de Steeg moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt pv opgemaakt. (BPS 03-120131)

Doorrijden na aanrijding met lichtmast

Bestuurder van een personenauto rijdt lichtmast omver en blijkt onder invloed.

Hengelo

In de nacht van donderdag op vrijdag 12 september omstreeks 01.00 uur geven getuigen door dat de bestuurder van een personenauto een lichtmast omver had gereden op de Haaksbergerstraat te Hengelo. De lichtmast lag half over de weg en getuigen zorgden dat het overige verkeer werd gewaarschuwd. Op het moment dat de agenten ter plaatse waren, kwam de bestuurder weer aangereden en reed naar het aldaar gevestigde tankstation. De auto was rondom beschadigd en had meerdere lekke banden. Getuigen gaven aan dat dit de auto was die de aanrijding had veroorzaakt. De man, een 26 jarige Hengeloër werd aangehouden. Hij bleek onder invloed. Hij blies een resultaat van 1,1 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt pv opgemaakt. De lichtmast is door medewerkers van het energiebedrijf van de weg gehaald. (BPS 03-120230)

Auto over de kop

Bestuurder van een personenauto raakt van de weg en beland in de sloot

Oldenzaal

Een 39 jarige bestuurder van een personenauto uit Oldenzaal reed op vrijdag omstreeks 02.10 uur over de A1 richting Oldenzaal en verloor de macht over het stuur ter hoogte van de afrit Oldenzaal. Hij belandde op de kop in de sloot. Hij verliet lopend de plaats van het ongeval. Na onderzoek werd hij aangetroffen op de J. van Burenlaan. Hij bleek onder invloed en werd aangehouden. Blaastest leverde een resultaat op van 0,8 promille. Tegen de man wordt pv opgemaakt. (BPS 03-120246)

Verkeerscontroles

Op diverse locaties werden verkeerscontroles gehouden, waarbij vele bestuurders werden bekeurd

Deurningen, Borne, Hengelo en Oldenzaal

In Deurningen werd op donderdag 11 september tussen 07.45 en 08.30 uur een bromfietscontrole gehouden. 25 Bromfietsbestuurders werden gecontroleerd. Zeven bromfietsen bleken behoorlijk opgevoerd en zes bromfietsen bleken een geringe overschrijding te hebben. Deze bestuurders zijn er met een waarschuwing afgekomen. Een bestuurder van een motor werd bekeurd, omdat hij gebruik maakte van het verplichte fietspad. Donderdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Maisweg in Borne. Hier werden 55 bromfietsen gecontroleerd en nu waren er 22 bromfietsen die opgevoerd bleken. Ook werden nog andere overtredingen geconstateerd zoals het overschrijden van het geluidsniveau (6x), geen bromfietscertificaat (2x), niet verzekerd, geen goede remmen (2x), geen gele plaat, geen claxon en gladde banden (2x). Tijdens een controle op de Oldenzaalsestraat in Hengelo op donderdagmorgen werden vier bestuurder bekeurd voor het niet handsfree bellen. Op de Bornsedijk in Oldenzaal werd donderdagmorgen gecontroleerd. Hierbij werden 22 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Ook hier werd een bestuurder betrapt op het niet handsfree bellen. (03-119987)

Betalen met vals geld

Man probeert goederen te kopen en deze te betalen met vals geld

Almelo

Een 34 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd op donderdag 11 september omstreeks 11.25 uur op heterdaad betrapt bij het kopen van kleding, waarbij hij gebruik maakte van een vals biljet van E 100,-. De transactie vond plaats in een winkel aan de Galerij. Even later voegde zich nog een medewerker van een ander bedrijf aan de Galerij zich bij de politie, die hetzelfde was overkomen. De man werd aangehouden en ander onderzoek volgt. Tegen de man wordt pv opgemaakt. De twee biljetten van E 100,- zijn voor nader onderzoek in beslaggenomen. (BPS 03-119867)

Diefstal fiets

Verdachte van fietsdiefstal aangehouden

Enschede

In de nacht van donderdag op vrijdag 12 september omstreeks middernacht werden drie jongeren aangetroffen op de Pijpenstraat in Enschede. Eén van de jongens droeg een fiets aan de bagagedrager. Zij werden gecontroleerd en de jongeman die de fiets droeg gaf aan dat hij zijn sleuteltje kwijt was en daarom de fiets op deze wijze vervoerde. Hij had echter pech dat de rechtmatige eigenaar zich bij de agenten vervoegde en aangaf dat het zijn fiets betrof. Hij was in het bezit van de fietssleutel. De jongeman, een 24 jarige Enschedeër werd aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt pv opgemaakt. De fiets ging weer terug naar de eigenaar. (BPS 03-120219)

Diefstal auto

Auto van parkeerplaats weggenomen

Enschede

Een 34 jarige eigenaresse van een witte Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken SR-80-YT, de aangifte van het feit dat haar auto was gestolen. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Gruttostraat. De diefstal heeft waarschijnlijk woensdagavond plaats gevonden. Getuigen hebben op die avond een tweetal onbekende mannen in de buurt van deze auto gezien. De waarde van de auto is niet bekend. (BPS 03-119772)

Diefstal kratten

Twee verdachten aangehouden voor de diefstal van meerder kratten

Enschede

Donderdag 11 september omstreeks 12.30 uur ziet een medewerker van een supermarkt aan de Burg. M. van Veenlaan dat twee jongemannen kratten wegnemen aan de achterzijde van de supermarkt. Door medewerkers van de supermarkt werden de beide mannen aangehouden. De verdachten, twee inwoners van Enschede van resp. 16 en 14 jaar werden overgedragen aan de politie. Dezelfde dag omstreeks 11.10 uur werd gemeld door een getuige dat twee jongemannen op een bromfiets vernielingen hadden gepleegd aan een brievenbus aan de Nederlandlaan. Tevens werd hierbij post weggenomen, die later weer werd aangetroffen bij de vijver. Uit het verhoor van de beide mannen blijkt dat zij ook betrokken zijn bij de vernieling van deze brievenbus. In overleg met justitie werden de beide verdachten in verzekering gesteld en zullen zij vandaag worden voorgeleid. (BPS 03-119911)

Alcoholcontrole

Ruim 600 werden gecontroleerd tijdens een grote alcoholcontrole

Enschede

Donderdag 11 september van 18.00 tot vrijdag 02.00 uur werd er een alcoholcontrole gehouden op de Broekheurnering, de Zuiderval en de Burg. v. Veenlaan te Enschede. In totaal werden 11 medewerkers ingezet. Ruim 600 bestuurders werkten mee aan een blaastest. Vier bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Blaastesten leverden dusdanige resultaten op dat drie rijbewijzen werden ingevorderd. Eén van de bestuurders saboteerde de blaasproef en tegen hem wordt pv opgemaakt ter zake het weigeren van de blaasproef. Tevens werden nog 19 pv's uitgereikt voor andere overtredingen als rijden door rood licht, niet dragen van een helm (6x), geen bromfietscertificaat (2x), onverzekerd rijden (3x) verkeerde bromfietsplaat, geen verlichting en fietsen op het trottoir.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --