Ingezonden persbericht


Alcatel demonstreert IPTV met Windows Media 9 tijdens IBC 2003 in Amsterdam

Parijs, 12 september 2003 - Alcatel, wereldwijd marktleider in breedbandtoegang, heeft vandaag aangekondigd dat het Windows Media 9 ondersteunt voor het leveren van geavanceerde multimedia-televisiediensten. Alcatel en Microsoft werken nauw samen om televisie over IP mogelijk te maken. Alcatel toont reeds een aantal van deze televisiediensten tijdens de International Broadcast Convention (IBC 2003) die momenteel in Amsterdam plaatsvindt.

"Dankzij de wereldwijde ervaring bij meer dan zeventig breedbandaanbieders weet Alcatel als geen ander welke uitdagingen en mogelijkheden multimediadiensten bieden voor service providers," aldus Alan Mottram, President van Alcatel's Fixed Solutions Division. "De flexibiliteit van ons platform stelde ons in staat om zeer snel aan te sluiten bij Windows Media 9. Hierdoor is het mogelijk om kwalitatief hoogwaardige televisiediensten over IP aan consumenten te bieden."

"De prestaties en schaalbaarheid van Alcatel's 5950 Media Manager uitgerust met Windows Media 9 biedt dienstenaanbieders belangrijke nieuwe mogelijkheden voor de distributie van programma's over breedbandverbindingen." zegt Jonathan Usher, Directeur Windows Digital Media Division van Microsoft corp. "Alcatel's klanten zijn nu in staat gewone en high-definition video met multikanaalsgeluid te distribueren over een bandbreedte die slechts éénderde bedraagt van MPEG-2."

Alcatel's softwareplatform 5950 Media Manager ondersteunt Windows Media 9 en Microsoft Windows CE.NET op een aantal toonaangevende settopsystemen waaronder die van Thomson, Pace en Samsung.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document

>

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl