Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-09-2003 Berichten district Heerlen (JC 14.35u)
Vrijdag 12 september 2003

District Heerlen

Hoensbroek, geladen pistool en gestolen scooter Tijdens een standaard verkeerscontrole constateerde de politie dat de onderhavige scooter gestolen was, de bestuurder geen rijbewijs en bromfietscertificaat bezat, een valse naam opgaf en in het bezit was van een geladen vuurwapen.
Op de Raambouwstraat in Hoensbroek controleerde de politie donderdag 11 september in de middag een bestuurder van een bromscooter. De argwaan van de agent werd gewekt omdat de man een valse naam opgaf. Bij controle bleek verder, dat de 22 jarige inwoner van Enschede, zowel geen rijbewijs als een certificaat bezat. Het framenummer verraadde de politie dat deze scooter in Duitsland gestolen was. Terwijl de agent met de controle bezig was, merkte hij dat de verdachte iets weggooide in de struiken naast de weg. De agent zocht en vond op die plek een geladen pistool was met een aantal scherpe patronen in het magazijn.
De verdachte werd daarom aangehouden en overgebracht naar het poltiebureau. De zaak zal middels een snelrechtprocedure worden afgehandeld.

Brunssum, hennepkwekerij
In een bedrijfspand aan de Maastrichterstraat in Brunssum ontdekte de politie gisterochtend een hennepplantage.
De politie had aanwijzingen dat in een pand aan de Maastrichterstraat in Brunssum hennep gekweekt zou worden. Daarom stelde zij gisterochtend tegen 09.00 uur een onderzoek in op dat adres. In twee aparte ruimten in het pand trof de politie twee professioneel ingerichte hennepplantages aan. In een ruimte waren de planten reeds geoogst en in de andere stonden zij nog in volle bloei. Het aantal geoogste planten was ruim 1000 stuks en het aantal in bloei staande planten was 540. In totaal trof men 47 trafos, 2 afzuiginstallaties, 10 ventilatoren, 2 schakelkasten, 2 water circulatiepompen en kleine electrische materialen. Al de genoemde materialen werden in beslag genomen.
De stroomvoorziening bleek illegaal te zijn, waarna het nutsbedrijf verder onderzoek zal doen. De twee in het pand aanwezige mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het beftref de 39 jarige inwoner van Maasmechelen en een inwoner van Heerlen. De verdachten krijgen van justitie een transactievoorstel.