Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 12-09-2003 Berichten district Heerlen (JC 14.40u)
Vrijdag 12 september 2003

Heerlen, verkrachting

In de loop van de avond en nacht van zaterdag 6 en zondag 7 september werd de 19 jarige inwoonster van Sittard Geleen - Born het slachtoffer van een ernstig zedenmisdijf. Daarom start de politie vandaag een grootschalig onderzoek (Team Grootschalige Opsporing) naar dit misdrijf.
Zaterdag 6 september, even voor 19.00 uur arriveerde de vrouw per trein in Heerlen. Zij liep vanaf het NS-station via het centrum (Saroleastraat en de Promenade) en stak vervolgens de Geerstraat over en liep op het trottoir (parallel aan de bussluis) van het Burg. van Grunsvenplein in de richting van Het Loon in Heerlen. Ter hoogte van een kraam bij de Stadsschouwburg werd zij plotseling in een personenauto getrokken, die naast haar gestopt was. In die auto zaten twee mannen, die met haar naar een tot nu toe onbekend gebleven plek reden. Daar werd zij tot het ochtendgloren gevangen gehouden en door de beide verdachten sexueel misbruikt.
In de vroege ochtenduren werd het slachtoffer op de Hermesweg, ter hoogte van de Algemene Begraafplaats in Hoensbroek, uit de auto gezet. De vrouw is daarna deels met de trein, van Hoensbroek naar Spaubeek en daarna te voet naar haar woning gegaan.
De hevig geëmotioneerde vrouw kon pas later haar verhaal aan de politie vertellen. De politie, die meteen een onderzoek instelde, kreeg gaandeweg het onderzoek enige duidelijkheid van wat er gebeurd was. Op basis van deze stand van informatie start vandaag een team van 20 rechercheurs met het onderzoek en verricht vanmiddag en -avond een buurtonderzoek.