Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



Datum: 12 september 2003


P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



12 september 2003



Politie achterhaalt identiteit activisten


De politieregio N.O. Gelderland heeft de identiteit achterhaald van vrijwel alle 49 dierenactivisten, die vrijdagavond in Putten werden opgepakt. Het gaat om 27 Finnen, 7 Zweden, 5 Duitsers, 2 Italianen, 2 Engelsen, 1 Belg en 5 Nederlanders. De politie zoekt van een paar mensen nog naar de volledige identiteit. De totale groep bestond uit 28 vrouwen en 21 mannen .
De twee oudsten van de groep aangehouden activisten zijn een 45 jarige man en een 39 jarige vrouw, beiden uit Finland. De jongste activist betreft een 15 jarig meisje uit Finland. De overigen aangehouden personen zijn in de leeftijd tussen de 17 en de 30 jaar.
Elf verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld op verdenking van openlijke geweldpleging. Zij blijven ingesloten. De andere 38 gearresteerde mannen en vrouwen zijn aanvankelijk op grond van de vreemdelingenwetgeving in bewaring gesteld. Aan hen is een dagvaarding uitgereikt om eind oktober voor de rechtbank in Zutphen te verschijnen, eveneens op verdenking van openlijke geweldpleging. Deze groep van 38 mannen en vrouwen zijn vervolgens wel in vrijheid gesteld.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top





038-375 10 50
---- --