Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (12/9)

vrijdag, 12 september 2003

Vrouw aangerand na wesp smoes

BREDA- Een 19 jarige vrouw is vanmiddag rond 14.00 uur op de Van Brechtstraat in Breda door een bestuurder van een blauwe Jeep misleidt en aangerand. De vrouw liep over de stoep toen ze werd aangesproken door een man in een Jeep, die haar vertelde dat er een flinke wesp op haar rug zat. Toen de bestuurder die hulpvaardig wilde verwijderen vloog de wesp volgens de man in haar pantalon. Toen de vrouw die liet zakken greep hij haar onzedelijk vast en randde haar aan.

Volgens de vrouw was de man achter haar komen staan om de wesp van haar rug af te halen. Plots zei hij: Oh jé, hij zit nu in je broek, kom maar gauw even achter mijn jeep staan. Toen de vrouw haar pantalon liet zakken greep hij haar onzedelijk vast. Het slachtoffer was zo overdonderd, dat de man kans zag weg te vluchten zonder dat de vrouw een goed signalement van de dader of een kenteken van zijn auto had opgenomen. De vrouw meldde het voorval onmiddellijk bij de politie. Ze wist zich te herinneren, dat het om een blonde kalende man gaat met een bol gezicht met kleine ogen. De politie stelt een onderzoek in.

Auto gestolen bij woninginbraak

BREDA- Een donkerblauwe Volvo met het kenteken 15-FX-BF is vannacht van een oprit van een woning aan de Hubertuslaan gestolen toen de bewoners lagen te slapen. De inbreker had een gaatje in het kozijn geboord en was in de woning op zoek gegaan naar de autosleutels en de papieren van de auto. Toen die al snel waren gevonden ging de dief er met de auto vandoor.

Inbraak in flatwoning

BREDA- In een flatwoning aan de Bernard de Wildestraat is ingebroken. Men heeft een bovenlicht opengebroken waarna men de flat heeft betreden. Er worden audio/beeldapparatuur, mobiele telefoons en een sleutelbos met daaraan de sleutel van de auto vermist.

Inbraak in bedrijf

BREDA- Bij een bedrijf aan de Kapittelweg is ingebroken. Men heeft het hekwerk kapot geknipt waardoor men op het bedrijfsterrein kwam. Hierna heeft men een ruit van een kantoor vernield. Er verdwenen: 1 laptop en twee flatscreens weggenomen.

Man gooit ruit in bij ex

BREDA De politie heeft gisteravond een 33 jarige man uit Heusden aangehouden, die kort ervoor bij zijn ex in de wijk Doornbos een ruit met een steen had ingegooid. De man werd in een café in de wijk aangetroffen en aangehouden. De politie moest de man een handje helpen bij het lopen, want hij was zo zat dat hij bijna niet op eigen benen kon staan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarige steelt schoenen

BREDA - Door een 15 jarige inwoonster uit Breda werd in een schoenenwinkel aan de Ginnekenstraat in Breda twee paar schoenen ontvreemd ter waarde van 67,90 euro. Het meisje had de schoenen in haar tas gedaan en wilde hiermee de winkel uitlopen. Toen zij de deur passeerde ging het alarm af. Ze is door de politie aangehouden en heeft een Halt-verwijzing gekregen voor een alternatieve straf.

Autobrand door kortsluiting

ZEVENBERGEN - Donderdagavond omstreeks 20.00 uur vond een autobrand plaats aan de Noordeloosstraat te Zevenbergen. De auto was gaan branden na een vermoedelijke kortsluiting. De brandweer was de zaak snel brand meester. De auto werd zwaar beschadigd.

Inbraak woning

ZEVENBERGEN Vanmorgen omstreeks 06.00 uur ontdekte de bewoner, dat er was ingebroken in zijn woning aan de Zeestraat te Zevenbergen. Men is vermoedelijk binnen gekomen door te hengelen via de voordeur. Uit de woning werd een jas en diverse tassen gestolen. Toen men ontdekte dat de mobile telefoon ook was gestolen is men die gaan bellen en trof men die buiten in de struiken aan alsmede de andere goederen. Op dit moment wordt alleen een portemonnee met geld vermist.

Russen rommelen met Nederlands kenteken

MOERDIJK - Vrijdagmorgen omstreeks 11.00 uur heeft de politie twee Russen van 20 en 24 jaar uit Oost-Duitsland aangehouden, die op het industrieterrein Moerdijk, een Nederlands kenteken op een Duitse auto aan het aanbrengen waren. De Duitse auto is in beslag genomen en tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Wat de twee vreemdelingen van plan waren willen ze niet zeggen. De Duitse auto bleek niet van diefstal afkomstig te zijn. De politie onderzoekt hoe ze aan het Nederlandse kenteken zijn gekomen en op welke auto dit thuishoort.

Bron: R. van Kuik