Ingezonden persbericht


Microsoft introduceert nieuwe edities van Office v. X voor de Mac

Schiphol-Rijk, 12 september 2003 - De Macintosh Business Unit van Microsoft introduceert drie nieuwe edities van haar succesvolle, bekroonde Microsoft Office v. X voor Mac. De nieuwe Mac ­lijn omvat 'Office v. X voor Mac Professional Edition', 'Office v. X voor Mac Student and Teacher Edition' en 'Office v. X voor Mac Standard Edition'. Daarnaast werd bekendgemaakt dat 'Virtual PC voor Mac' voortaan onder de merknaam Microsoft wordt aangeboden.

Bij het ontwikkelen van deze nieuwe versies van 'Office voor Mac' heeft Microsoft, op basis van onderzoek, maximaal rekening gehouden met de wensen van de gebruikers. De uitgebreide productportfolio is voor meerdere doelgroepen geschikt en biedt de eindgebruiker de kans deze producten aan te schaffen tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

"Mac OS X is een eenvoudig te gebruiken en een bijzonder stabiele omgeving voor zowel zakelijk en particulier gebruik als voor gebruik op scholen," zegt Ron Okamoto, Vice-President Worldwide Developer Relations van Apple Computer Inc."Door het aanbod van Office voor Mac-producten uit te breiden en nieuwe applicaties toe te voegen, zijn de drie nieuwe "Office v. X voor Mac" edities van Microsoft, van uitzonderlijke waarde voor consumenten, professionals en in het bijzonder voor leraren en studenten."

Volgens een woordvoerder van IDC wordt het nieuwe, aantrekkelijk geprijsde aanbod van Microsoft naar verwachting zeer goed ontvangen door Macintosh gebruikers. Zeker nu de mogelijkheid om documenten uit te wisselen met gebruikers van Office voor Windows is verbeterd.

Microsoft erkent de behoefte bij gebruikers van Mac om Windows-gebaseerde applicaties op hun Mac te gebruiken. De organisatie komt met haar laatste versie van 'Virtual PC voor Mac Version 6.1' tegemoet aan deze behoefte. Microsoft verwierf 'Virtual PC voor Mac' in februari van dit jaar van Connectix Corp.

De nieuwe edities van 'Office v. X voor Mac' en 'Virtual PC voor Mac' zijn vanaf heden leverbaar. 'Office v. X voor Mac Professional Edition' wordt uitsluitend geleverd in een Engelstalige versie. 'Office v. X voor Mac Student and Teacher Edition' is leverbaar in het Engels, Frans, Zweeds, Duits en Spaans.

Onderstaand vindt u een overzicht van alle nieuwe Mac releases.

Product Kenmerken

Microsoft" Office v. X for Mac Professional Edition Deze versie biedt de meest complete mogelijkheid om documenten uit te wisselen met gebruikers van Office voor Windows. Het software-pakket wordt geleverd inclusief het volledige Office suite of native Mac OS X-gebaseerde applicaties en Virtual PC voor Mac versie 6.1. Verwachte verkoopprijs: ¤ 649,95. De verwachte prijs van de upgrade bedraagt ¤ 439,95.

Microsoft Office v. X for Mac Student and Teacher Edition Deze versie voorziet Mac-gebruikers van de volledige Office suite. Deze Office versie is geschikt voor elke leraar of student. Het pakket kan op maximaal drie Mac's worden geïnstalleerd. Verwachte verkoopprijs: ¤ 179,95.

Microsoft Office v. X for Mac Standard Edition Deze reeds door vele Mac-gebruikers gewaardeerde suite bevat vier software applicaties, namelijk: Word X, Excel X, PowerPoint® X en Entourage® X, hét email programma voor Mac-gebruikers. Verwachte verkoopprijs: ¤ 539,95. Gebruikers van "Microsoft Office 98 voor Mac" en "Office 2001 voor Mac" kunnen een upgrade aanschaffen voor ¤ 269,95.

Microsoft Virtual PC for Mac version 6.1 Dit pakket biedt de mogelijkheid om documenten uit te wisselen met gebruikers van Office voor Windows. Het stelt Mac-gebruikers in staat om op Microsoft Windows-gebaseerde software applicaties - inclusief business, education, internet en home toepassingen - te gebruiken. Verwachte verkoopprijs: ¤ 159,95 De verwachte verkoopprijs van de upgrade is ¤ 119,95.

Meer informatie over Microsoft's Macintosh producten vindt u op http://www.microsoft.com/mac/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten ­ waaronder software-oplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.