Politie Noord- en Oost Gelderland



------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 12 september 2003



Doetinchem - Verkeersongeval


Bij een verkeersongeval op de Europaweg is op 11 september rond 21:30 uur een 17-jarige bromfietster uit Doetinchem licht gewond geraakt. Het meisje reed een kruising op met de Grutstraat, waaruit een auto eveneens de kruising opreed. Beiden remden, maar de bromfietster kon de auto niet meer ontwijken. Ze reed vervolgens tegen de achterzijde van de auto en kwam hierbij te vallen. Aan de valpartij hield de bromfietster diverse kneuzingen over.



Halle - Verkeersongeval


Op de kruising van de Halle-Heideweg, de Halseweg en de Halle-Nijmanweg heeft op 11 september rond 16:30 uur een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 76-jarige automobilist uit Doetinchem reed vanaf de Halle-Heideweg de Halseweg weg op, maar verleende hierbij geen voorrang aan een van rechts komende 34-jarige automobilist uit Halle.
Een botsing was het gevolg. Vervolgens botste de automobilist uit Doetinchem nog tegen een 52-jarige automobilist uit Marienvelde, die aan de overzijde van de weg voor de kruising stond te wachten. De 76-jarige automobilist werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De twee andere automobilisten hadden alleen schade aan de voorzijde van hun voertuigen.



Zelhem - Fietskijkdag


Op 20 september zal er van 9:00 uur tot 12:00 uur een fietskijkdag gehouden worden op het politiebureau in Zelhem. Op deze dag kunnen mensen kijken of tussen de fietsen die door de politie zijn aangetroffen hun gestolen fiets staat. Bezoekers van de kijkdag dienen een bewijs van aangifte en een eigendomsbewijs van hun gestolen fiets mee te nemen.
De kijkdag geldt tevens voor inwoners van Hummelo & Keppel en Hengelo.
Voor informatie contact opnemen met politie Zelhem 0900 8844.



Aalten- Inbraak


Tussen 10 september 21:00 uur en 11 september 18:30 uur is bij een gebouw aan de Bokkelderweg ingebroken.
De voordeur werd op grove wijze geforceerd om toegang te verschaffen. Uiteindelijk bleek er niets te zijn gestolen.



Wehl - Snelheidscontroles


Op 11 september is tussen 08:40 uur en 09:50 uur een snelheidscontrole gehouden op de Broekhuizerstraat in het kader van een regionaal project snelheid 80-km wegen.
Hierbij werden in totaal 639 voertuigen gecontroleerd. Bij in totaal 6 voertuigen werd een overtreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.


Aalten - Snelheidscontrole


Op 11 september is tussen 16:45 uur en 18:05 uur een snelheidscontrole gehouden op de Lichtevoordsestraatweg.
Hierbij werden in totaal 190 voertuigen gecontroleerd. Bij in totaal 40 voertuigen werd een overtreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/uur, waar 60 km/uur is toegestaan.


Op 11 september is tevens tussen 19:50 uur en 21:25 uur een snelheidscontrole gehouden op de Varsseveldsestraatweg.
Hierbij werden in totaal 608 voertuigen gecontroleerd. Bij in totaal 85 voertuigen werd een overtreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 130 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan.



Voorst - Inbraak


Bij een bedrijf aan de Bosweg is op 12 september tussen 03:30 uur en 03:45 uur ingebroken.
De dader(s) verschaften zich toegang door over de afrastering te klimmen en vervolgens een deur open te breken. Er werd niets gestolen.



Winterswijk - Inbraak


Bij een woning aan de Huininkmaatstraat is op 12 september tussen 07:30 uur en 12:00 uur ingebroken. Waarschijnlijk zijn de dader(s) via een uitzetraam naar binnen geklommen. Binnen bleken diverse kastjes te zijn doorzocht. Er werd een bedrag aan kleingeld gestolen.



Achterhoek - EVOA controle


Op 9 en 10 september werd in de Achterhoek op diverse locaties een EVOA controle gehouden (EVOA = Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen).
In Winterswijk en Eibergen werden totaal 88 voertuigen gecontroleerd. In Aalten, Dinxperlo en Gendringen werden totaal 72 voertuigen gecontroleerd.
In 's-Heerenberg werden 32 voertuigen gecontroleerd. In 14 gevallen wordt proces-verbaal opgemaakt. De volgende overtredingen werden geconstateerd:
3 x geen houderschapsverklaring

1 x onvolledige houderschapsinformatie op de verklaring
1 x overbrenging van asfaltgranulaat zonder kennisgeving
1 x overbrenging van afvalstoffen zonder houderschapsverklaring
1 x overbrenging van elektriciteitskabel zonder kennisgeving
1 x geen herkeuring van de koelinstallatie op de vrachtauto
1 x geen herijking van de tachograafschijf

1 x geen inschrijvingsbewijs Eigen Vervoer

1 x rijden zonder rijbewijs voor de categorie waarmee werd gereden
1 x telefoneren tijdens het rijden

1 x geen autogordel

1 x overtreding van de max.snelheid



Einde berichten



Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --